Publicitat
Política · 5 d'Agost de 2017. 12:23h.

Rufián veu "una trampa" fixar una participació mínima

"El que diu la Convenció de Venècia és que els 'sí' han de ser més que els 'no'"

Rufián veu "una trampa" fixar una participació mínima

Rufián es fotografia amb dues noies en un acte d'ERC

El portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, considera “una trampa” fixar una participació mínima en el referèndum. Preguntat sobre la conveniència de fixar un llindar de participació en una entrevista a Rac-1, ha dit que “ens hem de posar poques trampes, perquè l'Estat ja ens en posarà moltes”.

Rufián ha recordat que "el que diu la Convenció de Venècia és que els 'sí' han de ser més que els 'no'" i considera que “encara que guanyem pel 90%, ens demanaran les set boles de drac i sang d'unicorn per reconèixer el resultat”. “L’1 d'octubre hi haurà un referèndum d'autodeterminació vinculant, i se n'aplicaran els resultats”, ha afirmat.

El dirigent d’Esquerra considera que “no cal buscar la confrontació, arribarà tota sola” i denuncia que “tenim un Estat en contra que utilitza tot el seu poder, la seva força i la seva maquinària mediàtica en contra de la voluntat majoritària del poble de Catalunya”.

“Ho esperem tot -ha dit-: inhabilitacions, sentències, amenaces... Esperem un temps en què la veritat serà accessòria. Estem vivint els moments de manipulació periodística més brutals de la història de l'Estat. I encara n'esperem més”.

Gabriel Rufián ha exposat que “les urnes no trenquen societats” i, en aquest sentit, ha apuntat que “el que trenca una societat és l'exclusió, la pobresa i les polítiques neoliberals de PP, PSOE i Ciutadans”. “Mariano Rajoy fa el que fa perquè així guanya eleccions. Porta Forcadell als jutjats perquè així guanya eleccions”, ha reblat.

Finalment, ha fet referència al paper de l’Ajuntament de Barcelona l’1-O i ha dit que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “té por a la resposta de l'Estat”. “Si Ada Colau té por, que doni les claus a Alfred Bosch”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#47 Cat Show, Bcn, 07/08/2017 - 00:53

Rufian for President ¡¡¡.
Un crack del frearkisme, un torete de bolos per Catadisney.

#46 Lluís , Tarragona , 06/08/2017 - 23:01

Una tontería digna de el personajillo. No hace falta ser un lumbreras para entender que la participación mínima ha de estar por encima del 50% como MÍNIMO.
Según Rufián 2.000 personas que vayan a votar y obviamente votarán sí, pueden decidir el futuro de 7 millones de personas
Un Rufianada más. Son impresentables.

#45 RUfian, Tarragona, 06/08/2017 - 11:13

Hola bon dia voste es perico? Rufian
Voste menteix mes que parla? Rufian

#44 josemiguel, El Prat de Llobregat, 06/08/2017 - 07:19

Ya lo deben estar viendo.De celebrarse el 1-O será otro 9-N:solamente votarán los convencidos,ese 30% q después de más de 30 años de propaganda han asumido la idea xenófoba de q el progreso de Cataluña va vinculado a menospreciar a sus compatriotas

#43 Galba, Bcn, 05/08/2017 - 23:20

La independencia es pot defensar, el que es imposible es fer-la amb una serie de personatges que son basicament rucs.

#43.1 josemiguel, El Prat de Llobregat, 06/08/2017 - 08:22

La independencia no se puede defender dentro de los valores democráticos.Es una idea xenófoba por definición y por muchas vueltas y muchos eufemismos q busquen,siempre acaban en un discurso de menosprecio al resto de los españoles