Publicitat
Política · 1 de Març de 2014. 18:47h.

Rull apel·la a la Unió Europea

Demana a la UE que "doni suport a aquesta voluntat de votar"

Rull apel·la a la Unió Europea

Rull, durante el acto con la inmigración

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, ha apel·lat a la Unió Europea (UE) per poder celebrar la consulta sobre la independència de Catalunya i ha demanat a la UE que "doni suport a aquesta voluntat de votar".

“Volem votar el 9 de novembre; volem el suport de la UE per a fer-ho possible; demanem el reconeixement de la UE del resultat que s’expressi a les urnes”, ha apuntat.

D'altra banda, Josep Rull també ha afirmat que “nosaltres no tanquem encara l’opció que es pugui anar més enllà”, en referència al posicionament adoptat per Esquerra i Iniciativa que han descartat l’opció de redactar un punt en comú amb CiU en el programa electoral de cara als comicis europeus. En aquest sentit ha insistit que "sí que hi ha punts en comú per a les europees" amb els partits favorables a la consulta sobre la independència de Catalunya.

El número 3 de Convergència ha destacat que comparteixen amb aquestes formacions polítiques “tres principis” al voltant del dret a decidir, apuntant que “ja és molt valuós que hi hagi aquests tres punts de consens i que els eurodiputats d’aquests partits ho puguin defensar”, ha afegit.

El dirigent de CDC ha recordat “la predisposició” del seu partit per pactar el punt en comú. Un missatge que arriba després que el vicesecretari general d'Internacional i Relacions Institucionals d'ERC, Jordi Solé, hagi descartat pactar amb CiU perquè "sense ICV negociar un punt en comú deixa de tenir el sentit que tenia".

Abans, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ja havia descartat que els ecosocialistes consensuïn amb la federació nacionalista i Esquerra un punt sobre el dret a decidir al programa per a les europees del 25 de maig, i ha negat que això pugui posar en qüestió el compromís de la formació amb la celebració d'una consulta d'autodeterminació.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Kropotkin, Vic, 02/03/2014 - 09:35

Brillante este individuo. ¿No lee la prensa? ¿No ha leido las contestaciones a la carta del Gran Timonel a los lideres mundiales? Que cantidad de mediocres, por llamarles algo, estan en las cupulas de los partidos estelados. Menuda independencia tendriamos en sus manos... Jua, jua, jua,...

#6.1 egarense, Terrassa, 02/03/2014 - 10:15

Este lo unico que lee son mucho interes son las n?minas que entran en casa entre los m?ltiples cargos que ocupan ely su se?ora esposa

#5 Catalunya era independent, quan Espanya ni existia, 02/03/2014 - 08:40

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg

#5.1 Telamarinera, Jotae53@gmail.com, 03/03/2014 - 11:45

La etapa romana, la etapa visigoda, barcelona fue capital de Hispania, pero la lejania hizo se trasladaran a Toledo...mi querida Cat, nuna ha sido libre, siempre ha dependido de alguien de allá o de acá. Hasta que se unió con la Casa de Aragon, Aragon, problemas con Castilla, Cat con los franceses

#4 Lugo, Masnou, 01/03/2014 - 22:32

Aquest Rull o es tonto o es fa
A la CEE no l'interesa lo mes mínim aquest proces
Aquest politics intentan mareixar la perdiu com sigui

#3 Yac, Barna, 01/03/2014 - 22:15

Pero que pesado la UE ya lo ha dicho por activa y por pasiva que Cataluña saldría sí se separa.

#2 pep, manresa, 01/03/2014 - 22:12

Brussel.les, vigileu les carteres!...