Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2016. 22:17h.

Rull critica la falta de rigor en infraestructures

“L’Estat espanyol ha decidit desconnectar Catalunya de les infraestructures”

Rull critica la falta de rigor en infraestructures

Josep Rull

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha retret al govern espanyol el poc rigor amb el que ha fet les inversions en matèria d’infraestructures. “Durant massa temps s'ha gastat en infraestructures però no s'ha decidit amb rigor què era el realment important”, ha afirmat en una conferència al Fòrum Executive, celebrada aquest dijous a Madrid sota el títol ‘Desconectados’.

“Si volem ser competitius, cal racionalitzar i pensar que aquestes no han de servir només com a estímul econòmic sinó com una estratègia de futur”, ha defensat Rull. En aquest sentit, ha posat com a exemple el Corredor Mediterrani pel fet de tractar-se de “l’eix ferroviari més competitiu que hi ha” al conjunt de l’Estat. “El Corredor Mediterrani és la metàfora d'una situació en la qual les infraestructures han estat concebudes amb criteris polítics i no pas econòmics”, ha lamentat el conseller.

El titular del departament de Territori i Sostenibilitat ha afirmat que “l’Estat espanyol ha decidit desconnectar Catalunya de les infraestructures”, perquè, segons la seva opinió, s'han planificat les inversions en matèria viària i ferroviària seguint criteris polítics i no econòmics.

Rull, per altra banda, ha reclamant el traspàs complet de Rodalies i Regionals com a única manera de gestionar correctament el servei. “Hem acreditat la solvència amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; sabem com fer-ho”, ha reblat el conseller, alhora que ha dit que “donar la culpa a Madrid és esgotador i per això nosaltres volem ser responsables de les nostres pròpies decisions”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Galba, Bcn, 14/10/2016 - 13:53

Sr Rull millori la senyalització de carreteres i autopistas. Ara son un desastre i confonen a la gent, las lletres son tan petites que no pots llegir las senyals fins que hi ets a sobre.Ja sabem que vostè esta fet per missions mes altes, però una mica de dia a dia no li aniria malament.

#6 Joant, Tarragona, 14/10/2016 - 09:38

Generalitat gestiona un presupuesto de €35.000 millonesy ostenta competencias sobre casi todo. Pero como el nacionalismo se alimenta delvictimismo, cuando algo falla siempre es culpa de ?l´Estat? y nunca de la Generalitat. Genial, oi?

#5 botifler1914, sINITACA, 14/10/2016 - 09:26

Rull critica la falta de rigor en infraestructures

Y esto lo dice él que acumula un 1000% de desfase en el presupuesto de la L9.

#4 fernandomartinez@@, BSE (UK), 14/10/2016 - 08:45

Si claro todas las provincias catalanas con AVE, aeropuertos, puertos(seguro que Lérida tiene alguno) etc cuando en tres horas de coche te la recorres de punta a punta

#4.1 Galba, Bcn, 14/10/2016 - 13:55

Pruébelo. No sólo se quedará sin carnet sino que le meteran en la cárcel por conducir con riesgo manifiesto. Cuántas tonterias hay que leer.

#3 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 14/10/2016 - 00:11

Un altre que no vol asumir que el festi dels derrers 30 anys s´ha acabat i que ara ja es l´hora de la indigestio.

I que fara aquest pobre desgraciat, com tants d´altres com ell, si la Catalunya a la que tant estima el repudia ?

De que viura ?