Publicitat
Política · 1 de Juliol de 2015. 10:13h.

Rull posa Xipre com a exemple

CDC explica el procés a una trentena d'ambaixades a Madrid

Rull posa Xipre com a exemple

Rull, a l'Auditori Josep Irla de Girona

El coordinador general de CDC, Josep Rull, va comparar ahir el desig d'independència dels catalans amb la descripció del borinot que hi ha en un cartell a l'entrada de la NASA, "allà on fan coets". Malgrat que reconeix que no hi ha estat mai, va dir que li havien dit que a l'entrada hi ha un cartell on parla del borinot, una bestiola que en descripció del mateix dirigent, "és una bestiola grassota amb el cos més gran que les ales". 

Segons el que li van explicar a Rull, el cartell de la NASA informa que "està tècnicament demostrat que segons les lleis de l'aerodinàmica és impossible que el borinot pugui volar però que ell no ho sap. I per això vola!" Rull va concloure afirmant que "ens diuen que és impossible que els catalans puguem ser independents" però que malgrat tot, ho serem.

Les manifestacions del dirigent convergent van ser fetes en el marc d'una sessió de treball per a la militància titulada "Benvinguts al futur", a l'Auditori Josep Irla de Girona. Es tractava d'una reunió sectorial per a recopilar idees i propostes polítiques de cara a l'elaboració del programa general que CDC farà el 27S. Ja se n'han fetes a diverses poblacions del país.

No ha estat l'únic argument comparatiu que va utilitzar Rull durant la seva exposició. Abans ja s'havia servit de la situació actual de Xipre. Rull va informar que amb el diputat al congrés Jordi Xuclà ja ha fet a Madrid més d'una trentena de trobades amb ambaixades i que els que li suggereixen els cossos diplomàtics amb què s'ha reunit és una solució en sentit contrari a la de l'illa mediterrània.

"Xipre, ja ho sabeu, està dividida en dues meitats, la del sud és un estat sobirà, i la del nord pertany a Turquia. La UE la considera europea tota l'illa malgrat que el dret comunitari només s'aplica a la part primera”. Segons Rull, els ambaixadors li han exposat que "faríem a l'inrevés que fem amb Xipre. El territori de Catalunya quedaria inicialment exclòs de la UE però el dret comunitari s'aplicaria íntegrament als ciutadans i empreses de Catalunya, que vol dir llibertat de circulació, mercaderies, etc."

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#36 Ramón , Bcn, 06/07/2015 - 09:35

"la independencia de una nación pequeña es irrelevante" dijeron desde la unión europea. Pero debilitaria España y el euro, por lo que si tienen que tomar partido será por el estado español, para que no quiebre, esto es negar reconocimiento internacional y afirmar que es un asunto interno de España.

#35 BEJOTA, BCN, 02/07/2015 - 12:18

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

#35.1 BEJOTA, BCN, 02/07/2015 - 12:18

N.B.NO DESBARRI ,SR. RULL,SI US PLAU.

#33 Xavier fabra, stop hispanofobia escolar, 02/07/2015 - 10:01

dios mio , que verguenza ajena me da el rull este, si es que cada dia lo tengo mas claro , soy barcelones y punto , por que ya la marca cataluña es demasiado vergonzoso con la rahola rull , forcadell cucurull etc etc se me olvida el crack homs

#33.1 Si home, Bcn, 02/07/2015 - 11:28

No, noi, no, he seguit comentaris teus en aquest diari i estic segur que de punto res. Ets barceloní, espanyol, espanyolista i anticatalà. Mira si ets coses, ciudadano Fabra...

#32 Mas y Tsipras, bcn, 02/07/2015 - 07:48

Pues si son comparables . Sobre todo, porqué tienen a toda Europa en contra y después del referendum el tortazo puede ser antológico

#30 Hummel, Houston, 02/07/2015 - 00:19

Doncs malament si no ha estat mai allà on fan coëts, d'haver-hi estat potser ara no hi hauria el borinot.