Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2018. 17:03h.

Rumors de pacte dels presos amb fiscalia

El Govern “ni participa ni té constància” de negociacions

El Govern no està participant ni tampoc té constància que existeixen reunions entre els advocats dels polítics empresonats i la fiscalia per negociar una possible rebaixa de la pena. La portaveu de l’Executiu català, Elsa Artadi, ha assegurat que “no em consta que existeixi un informe” sobre la situació dels presos i una possible negociació.

“Sí que és veritat que a vegades hem tingut reunions, jo per exemple o altres membres de Govern o de JxCat, per interessar-nos de com està evolucionant la situació. En quin moment està? Quines són les següents passes? Què podem esperar? Però en cap cas amb l’esperit d’estar negociant res amb ningú”, ha afirmat Artadi en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

La portaveu del Govern ha afegit que “segur que el president també n’ha tingut -reunions amb els advocats-, però no en el marc d’una possible negociació, sinó en el marc de saber on som, com estan, com es troben”. Artadi ha explicat que “s’ha comentat quina ha estat l’actuació de la fiscalia general de l’Estat durant aquests mesos”, però “no s’ha fet cap petició” al president del Govern espanyol perquè sol·liciti a la fiscal general de l’Estat una rebaixa de la pena.

Per altra banda, l’advocat Gonzalo Boye, que forma part de l’equip de lletrats de l’expresident CarleS Puigdemont, va advertir que “arribar a un acord amb la Fiscalia significa renunciar definitivament, per sempre, a la independència de Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Cristóbal Pasadas, Granada, 10/07/2018 - 22:46

Jajaja... el Gonzalito Boyés ha pasado en horas veinticuatro del ‘ahí lo dejo’ exultante al ‘que se nos acaba la República para siempre’, jajaja... Me pregunto si es función de un letrado defensor hacer ese tipo de declaraciones directamente políticas, absolutamente reveladoras, por cierto. Nunca se ha presentado a elecciones, que yo sepa.

#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/07/2018 - 20:14

Ahora es cuando viene aquello de "por no ir al trullo, o lo mínimo posible, lo que sea". Me da que los pactos con fiscalía implicarán puñaladas a sus antiguos compis golpistas, especialmente a los fugados.
Al tiempo.

#7 Meritxell, Barcelona, 10/07/2018 - 19:52

Que demostrin la valentia que tenien quan desobeien i es mofaven de totes les resolucions del COnstitucional, que demostrin que el su patriotisme era tant desinteressat com per assumir que qui la fa la paga i ara han de demostrar davant del ramat que van posar al carrer com a escut protector que ells aniràn fins al final i assumir les penes!

#4 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 10/07/2018 - 19:40

Acceptar un pacte amb la Fiscalia per reduccio de penes, amb reconeixement dels fets, faria saltar el procès judicial pels aires.
Els presos sempre han manifestat que eren inocents dels càrrecs pels quals son imputats. Fins i tot, alguns van tenir la barra de declarar, en seu judicial, que tot era simbòlic.

#3 lepero, Barcelona/Tabarnia, 10/07/2018 - 19:24

Da igual, sin acuerdo con la fiscalía tampoco llegará, la diferencia sería sólo unos años más o unos años menos de cárcel.