Publicitat

Un advocat indepe tramita la petició i Vox es veu a venir la mesura de gràcia

Rumors d'indult

El Govern espanyol té des del passat mes de desembre la primera petició d'indult per als dotze presos independentistes condemnats per l'1-O. L'advocat català Francesc de Jufresa va remetre al servei d'indults del ministeri de Justícia, segons avança El Mundo, la sol·licitud de la mesura de gràcia per a la cúpula independentista, que inclou els nou presos polítics.

Jufresa demana l'indult total per al líder d'ERC i vicepresident de la Generalitat l'1-O, Oriol Junqueras, a més dels consellers Joaquim Forn, Josep Rull, Raül Romeva, Jordi Turull, Dolors Bassa, Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó -aquests tres últims sense penes de presó-, l'expresidenta del Parlament Carmen Forcadell i els líders cívics Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

jufre.jpg

La situació excepcional de l'estat d'alarma actual no impedeix que la tramitació dels indults es mantingui activa ja que es tracta d'un tràmit administratiu que no requereix presencialitat. Jufresa defensa que la sentència del Tribunal Suprem "planteja greus problemes no resolts d'imparcialitat en la instrucció, imparcialitat del tribunal i sobretot una greu afectació del principi de proporcionalitat de la pena en termes constitucionals".

Vox ha acusat el Govern espanyol per "haver colat de reüll" la reactivació dels indults amb la vista posada en el possible perdó als presos d'El procés. El 14 de març es va dictar el decret pel qual es declarava l'estat d'alarma en què es preveia "la suspensió de tots els terminis administratius, amb la sola excepció d'aquells procediments i resolucions referidad a situacions estretament vinculades als fets justificatius de l' estat d'alarma ".

No obstant això, el Ministeri de Justícia va dictar una ordre el 20 de març per la qual s'acorda "la represa de l'procediment per sol·licitar i concedir la gràcia de l'indult" a l'considerar "imprescindible la tramitació d'aquests procediments per donar una resposta adequada als ciutadans que els instin, evitant els perjudicis que es puguin irrogar per la suspensió que determina l'estat d'alarma ".

Abascal no té dubte que aquesta recuperació dels procediments d'indult s'ha acordat "per salvar de la presó els delinqüents colpistes. Pagant favors i oblidant-se de la salut dels espanyols ", segons ha assegurat a Twitter després de la publicació de l'ordre de el Ministeri de Justícia en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#6 Santi, Barcelona, 24/03/2020 - 15:13

Es veia a venir, el 1934 també els van indultar i la broma els va sortir gratis, la historia es repeteix. Ara tots aquests delinquents ja tenen curriculum per exhibir davant el ramat. L'estada a presó els ha anat de maravella i estan tremendament agraits doncs aixi tindran alguna cosa per poder lluir en la seva trajectoria deplorable i mesquina

#5 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 24/03/2020 - 15:12

Lo dudo. El Gobierno ya tiene el plan de "retocar" el delito de sedición, despenalizandolo o reduciendo la pena. Además el indulto lo ha de firmar el Rey....Improbable y le restaría votos al PSOE

#4 Republica catalana de Can Pixa , Lleida, 24/03/2020 - 13:40

Aquest advocat era el advocat dels delincuents d'alto standing en els anys 90 a Cat.Un cop jubilat,es veu que segueix la mateixa tonica.

#3 Intelectual Brutaaal, Tabarnia del llobregat, 24/03/2020 - 13:30

"...que inclou els nou presos polítics". disculpe señor redactor, no será "els polítics presos?"

#2 luis, barcelona, 24/03/2020 - 13:14

¿A CUANTO ASCENDERA LA INDEMNIZACION? por haber estado INJUSTAMENTE encerrados?

#2.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 24/03/2020 - 14:42

No sé si será la fiebre o que eres un indigente mental, pero te recuerdo QUE HAY SENTENCIA FIRME, por lo que están justamente encerrados a pesar de que el Dr. Fraude esté dispuesto a soltarlos.

#2.2 luis, barcelona, 24/03/2020 - 15:33

Ni fiebre ni indigente mental, si que tengo algo de cachondeo al emplear lo de INJUSTAMENTE ya que creí que captaríais la ironia
Perdonar si no la habeis captado, por que no me he explicado bien
Y ya que visto lo visto, son capaces de pedirla al Dr. Fraude

#2.3 soloesmiopinon, Tabarnia, 24/03/2020 - 20:47

Pues disculpa entonces el malentendido. Obviamente seguiría aplicando el mismo calificativo al que lo dijera en serio.