Publicitat
Política · 30 de Gener de 2020. 11:24h.

S'acumulen els indicis contra Laura Borràs

En la seva última compareixença va afirmar que eren "les clavegueres de l'Estat"

S'acumulen els indicis contra Laura Borràs

La diputada i portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs; que té obert un procés penal pel Tribunal Suprem per presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau administratiu i falsedat en document mercantil, va instruir al seu seu amic Isaías Herrero, segons informa La Vanguardia, per fraccionar contractes per a la Institució dels Lletres Catalanes (ILC) quan ella n'era directora.

La jutge de Barcelona que va iniciar la investigació al costat dels Mossos d'Esquadra va confiscar una sèrie de correus electrònics entre Herrero i Borràs, dels quals es desprèn que la dirigent independentista va guiar al seu amic informàtic per fraccionar contractes perquè no superessin els 18.000 euros i així evitar el concurs.

Herrero, condemnat el passat mes de desembre a cinc anys de presó per tràfic de drogues, va enviar un correu a Borràs el 27 de febrer de 2013 expressant els seus dubtes sobre com havia de fer les factures i li va exposar que "resulta una mica estrany i complicat tenir de fer aquest trapi..." En aquest sentit, va preguntar a Borràs si hi havia "una altra manera de fer-ho, diguem que una mica més elegant..."

Vint-i-quatre hores després, Borràs contesta des d'un correu personal, no corporativa de l'ILC: "Hola Isaías (...) Pel que fa als temes pendents: el pressupost ha de quedar detallat com si fóssiu professionals independents per als totals que no es poden superar, com saps, els 18.000 + IVA".

I va afegir: "Si veuen que el que s'ha fet és fraccionar un encàrrec complet en diversos paquets és quan llavors pensen que hi ha una infracció. La qüestió és fraccionar, doncs, cadascun dels conceptes perquè quedi clar que són com parts que cal anar acoblant conjuntament". "No vull que sembli que t'estic obligant a fer res estrany, res més lluny de la meva voluntat, Isaías!!!", concloïa.

Els investigadors conclouen que aquests correus evidencien que Borràs va instar el contractant a fraccionar els contractes. Ara el magistrat instructor ha de prendre-li declaració i decidir, abans d'anar a judici, si l'actuació de la portaveu de JxCat va ser delictiva o ha de quedar en irregularitats administratives.

No obstant això, està pendent que se sol·liciti el suplicatori a al Congrés dels Diputats perquè pugui ser investigada formalment i citada per ser interrogada. Després de conèixer aquesta investigació, Borràs va assegurar el passat mes de desembre que "no hi ha hagut cap tipus de perjudici per a l'erari públic durant la meva gestió a l'capdavant de la institució de les Lletres Catalanes, ho he dit, ho dic i ho diré". "No podrà demostrar-se que hi ha hagut aquest prejudici", va afirmar.

"Hem manifestat com en aquest Estat la presumpció que compta és la de culpabilitat, com les clavegueres de l'Estat porten un any filtrant informacions, la fidelitat de les quals no hem pogut comprovar perquè no tenim accés. Per tant la defensa que hagi de fer la faré en seu judicial ", ha indicat.

"Hemos manifestado como en este Estado la presunción que cuenta es la de culpabilidad, como las cloacas del Estado llevan un año filtrando informaciones, la fidelidad de las que no hemos podido comprobar porque no tenemos acceso. Por lo tanto la defensa que haya de hacer la haré en sede judicial ", indicó.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 lol., ., 30/01/2020 - 18:59

https://www.vozpopuli.com/economia-y-finanzas/ada-colau-resto-un-euro-contratos-eludir-ley_0_1323467881.html

#12 botifler1914, Waterpus, 30/01/2020 - 15:48

Acabara jugando a gomas con Bassa en el patio de la cárcel.

#11 La Mare Superiora, Liechtenstein, 30/01/2020 - 15:32

Ai,nena,és que els joves no sabeu fer negocis.Un dia d´aquests quedem a Andorra per comprar xocolata i xerrem una estoneta,maca.

#10 Cris, Barcelona , 30/01/2020 - 15:08

Parece que las cloacas de convergencia, no tienen fin.

#9 et, Sabadell, 30/01/2020 - 14:46

una mica d´educació ehhh, respecte ehhhh
soc una ratolineta..... catalaneta...... m´agrada els quartos...
de les pedres en fem pans
filla putativa de pujol.....