Publicitat
Política · 16 de Gener de 2009. 19:31h.

Sáenz de Santamaría qualifica ICV de "nazis"

Pels canvis fets per Saura en la commemoració de l'holocaust jueu

Sáenz de Santamaría qualifica ICV de "nazis"

Soraya Sáenz de Santamaría, amb Mariano Rajoy

"Als únics als quals pot repugnar un homenatge a les víctimes de l'holocaust és als nazis i als qui simpatitzen amb les seves idees". Soraya Sáenz de Santamaría, portaveu al Congrés del Partit Popular, ha criticat d'aquesta forma a Barcelona els canvis introduïts pel conseller català d'Interior, Joan Saura (ICV), en la cerimònia que la Generalitat celebra des de fa uns anys amb motiu del dia internacional de commemoració de l'holocaust jueu, el pròxim 27 de gener. En tot cas, es mantindrà l'homenatge institucional. Segons Sáenz de Santamaría, aquest fet suposa "una ofensa a les víctimes, seus descendents i als quals ens hem sentit commoguts" per la matança sistemàtica de més de sis milions de jueus pel règim nazi entre 1942 i 1945.

De la seva banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha demanat al PP que "no vingui a donar lliçons", i ha recordat que "aquest acte d'homenatge a les víctimes de l'holocaust es lidera des de la conselleria", afegint que el PP "encara no ha condemnat una guerra indigna, inhumana i fora de dret internacional com la d'Iraq".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Daniel, Barcelona, 17/01/2009 - 19:30

Creo qué és erroneo dicho titular, en todo caso habría qué preguntar a quíenes se sienten aludídos, porque se sienten aludidos.

#11 Javi, Barcelona, 17/01/2009 - 13:44

Vamos a ver, catalanitos unicejos obsesionados con el ombligo, el PP ya condenó en el Parlamento el golpe de Franco. Ahora le queda a ERC condenar el golpe de Companys de 1934 que junto con la revolución de Asturias verdadero causante de la guerra civil.

#10 Marta Baixas, Sant Cugat, 17/01/2009 - 13:15

De la conjura juedomasónica a la defensa d\'Israel,tot simultanejant una anticatalanitat que és similar a l\'antisemitisme europeu de tota la vida.Visca el món lliure i no aquesta agustinita de aragón'.Visca el Regne Unit, EUA, Israel i Països Baix

#9 Jordi Voltà, Calafell, 17/01/2009 - 12:27

La Soraya té tota la raó. Alguna gent del PP sempre ha estat a les commemoracions de l'holocaust. Unes vegades amb la gorra de plat i d'altres amb les víctimes. Tenen de president en Fraga, conegut per la seva defensa aferrissada dels drets humans.

#8 Kropotkin, Vic, 17/01/2009 - 00:31

Doncs jo la trobo molt guapa, la Soraya aquesta.
Em posa calent, parlant en plata. Molt. Dit amb el màxim respecte, esclar.