Publicitat

Els crítics dissolen les agrupacions de Barcelona, Terres de l'Ebre, Berguedà, Garraf, Vallés Oriental, l'Anoia i el Ripollès per crear un nou partit

Sagnia a Unió

Crítics d'Unió

La fractura a Unió està provocant la dissolució de diferents intercomarcals del partit arreu de Catalunya, motivada pels crítics que volen crear una nova formació. Si primer va ser la delegació del partit a les Terres de l’Ebre la que ha anunciat la seva dissolució, hores més tard s’hi han afegit tant la intercomarcal de Barcelona com la del Berguedà.

Posteriorment, han anunciat la seva dissolució la intercomarcal del Garraf després de la dimissió del 84% dels seus membres, la delegació del Vallés Oriental. També l’executiva nacional de la Unió de Treballadors Demòcratacristians de Catalunya (UTDCC), tot i que aquesta associació és independent a UDC. Més tard ho han fet les agrupacions de l'Anoia i el Ripollès.

Las distintes agrupacions han al·legat “el suport al caràcter plebiscitari del 27 de setembre i a la defensa d’esdevenir un Estat independent” per a dissoldre el partit. En aquest sentit, remarquen també que “estem al costat del projecte polític” del projecte del president de la Generalitat, Artur Mas.

De la mateixa manera, critiquen la “via política autonomista per Catalunya” de l’actual direcció nacional i aposten “per refundar Unió Democràtica de Catalunya en una nova formació”, objectiu per al qual conviden a “les 6.000 persones que aquests darrers 5 anys s’han donat de baixa del partit”.

La direcció d’Unió, en un comunicat, ha recordat al respecte que d’acord amb la normativa interna de la formació, davant la dissolució d'un òrgan executiu –local, comarcal o intercomarcal- “s’ha de constituir una gestora per al període de temps necessari fins que es reuneixi una assemblea del partit –local, comarcal o intercomarcal- que esculli una nova executiva”. El secretari d'Organització del comitè de govern d’Unió serà l'encarregat de nomenar aquesta gestora.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#6 Telamarinera , Vilanova, 11/07/2015 - 08:16

Pues la clarificación que se está produciendo es altamente positiva. Antes ocurrió en el PSC, y espero se produzca en CD.
Seguro q a Unió le van a incrementar los afiliados.

#6.1 puesno, bcn, 11/07/2015 - 12:33

franco no acabo con Unio pero Duran si

#5 Antonio, Barcelona, 10/07/2015 - 23:54

La demostración definitiva que Mas cada vez está más solo. O algo así.

#5.1 Marc, Barcelona, 11/07/2015 - 10:46

En tot cas, el seu comentari seria més creïble si canviés el subjecte de la frase i digués "La demostración definitiva que Duran cada vez está más solo".

Hay algunos que tal es su obsesión que solamente tienen un nombre en la cabeza y les traiciona su subconsciente.

#4 Nacho, Llagostera, 09/07/2015 - 14:24

Que democratas.

Hay que ver como respetan la voluntad de los votantes expresada en las urnas.

#3 Gunilla, barcelona, 09/07/2015 - 13:35

Si us plau, per transparència, que ens donin el nom de tots els crítics i de tots els que s'han quedat a la cadira de la Generalitat enganxats. Vinga valents!

#3.1 Pere Prats, Sants, 09/07/2015 - 14:20

De la Generalitat no ho se, però del Congreso Español tens a un tal Duran i Lleida amb passaport diplomàtic clar.

#2 Carlos Gomez, Bcn, 09/07/2015 - 09:28

Sembla una excursio de jubilats de comarques de visita a la Fira de Santa Llucia.
L´espectacle es grotesc.
Un mes de tot aquest sainet.

#2.1 Cesc, Girona, 09/07/2015 - 11:09

Carlos Gomez, te n'adones que amb els teus reiteradíssims comentaris a cada una de les notície, el que resulta grotesc ets tu? És una obsessió o un encàrrec de C's? No pot ser que dediquis tantes hores a això per cap altre motiu...