Publicitat
Política · 17 de Juliol de 2009. 10:05h.

Sala i Martín compara el finançament amb Astèrix

L'economista alerta que enlloc esmenta 3.800 milions per a Catalunya

Sala i Martín compara el finançament amb Astèrix

Xavier Sala i Martín

L'economista Xavier Sala i Martín relata en un article publicat a La Vanguardia un "còmic episodi de Astérix el Galo", i compara aquest episodi amb l'acord sobre el nou model de finançament. Diu que aquest episodi "em va venir al cap l'altre dia mentre veia els líders del nostre Govern celebrar la nova proposta de finançament per a Catalunya com un èxit espectacular. Un cop llegides les 76 pàgines del text oficial del Consell de Política Fiscal i Financera, no estic tan segur que l'èxit sigui tant".

Afirma que "el document no concreta ni una sola dada. Cal ser, doncs, prudents i esperar a veure si els números que s'estan publicitant s'acaben concretant o si, una vegada més, el govern de Zapatero ha fet pilotes fora, perquè no es veurà que ha mentit fins d'aquí a uns anys".

També es refereix després a l'anunci que Catalunya quedarà per sobre de la mitjana estatal després de realitzades les corresponents redistribucions, i assegura que "aquest èxit no apareix per cap part en el document oficial".

Sobre el principi d'ordinalitat que s'estableix en l'Estatut de Catalunya, Sala i Martín indica en l'article que es tracta que "si Catalunya és la tercera comunitat que produeix més PIB de l'estat, Catalunya hauria de seguir sent la tercera més rica una vegada fetes les redistribucions pertinent ". Afegeix que, no obstant això, "la nova proposta de finançament no garanteix en cap moment que aquest ordre es mantingui".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 Arcadi, Terrassa, 19/07/2009 - 13:04

Amb tanta repugnant propaganda del finançament per entabanar el poble com si fos subnormal (que en gran part ho és, per això ho fan), Laporta i Sala Martín se'ls han escapat del seu control. I això els fa mal, perquè aquesta gent no son qualsevol.

#31 Francesc, Barcelona, 18/07/2009 - 18:25

Senyors d'e.noticies, no es pot dir que hagin posat una foto del sr Sala-Martin gaire afavoridora.. . Que potser no els agrad aquest senyor?

#30 Julià, Barcelona, 17/07/2009 - 18:55

Com que no ets molt brillant t'ho deixo clar: West Midlands, per exemple, és una regió d'Anglaterra. Però ni els EUA, ni Austràlia, ni Irlanda, ni tan sols Gal·les, han sigut MAI regions d'Anglaterra. És com dir que Perú era una regió de Castella

#29 Julià, Barcelona, 17/07/2009 - 18:31

Xavi, realment ets així de curt o és que estàs fent una fugida desesperada cap endavant? Colònia, Xavi, no regió. No en veus cap, de diferència entre una cosa i l'altra? Mare meva, però d'on surten aquests analfabets que a sobre van de megaguais?

#28 Indigeta, Cipsel.la, 17/07/2009 - 16:35

En Sala i Martín és un crack. La comparació que ha fet avui a la Vanguardia ha desmuntat del tot la pantomima tripartita.