Publicitat
Política · 17 d'Agost de 2019. 10:33h.

Sallent desmenteix Torra

El cap dels Mossos nega la teoria de la conspiració

Sallent desmenteix Torra

Eduard Sallent, en una imatge d'arxiu

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha negat la teoria de la conspiració abonada pel president de la Generalitat, Quim Torra, en els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost de 2017. “No hi havia coneixement previ de l'atemptat”, ha assegurat en una entrevista aquest dissabte a La Vanguardia.

Sallent ha afirmat que “no he tingut mai la sensació que ningú m'amagués informació”, i ha afegit que “la relació amb el CNI, la Policia i la Guàrdia Civil va ser honesta”. “Els Mossos sabem perfectament com va tenir lloc l'atemptat perquè portem la investigació i res del que s'ha especulat aquests dies queda acreditat en les nostres investigacions”, ha reblat.

El cap dels Mossos també descarta que el CNI tingués informació prèvia de la comanda. “Nosaltres no ho contemplem, ni tenim cap indici”, ha explicat, alhora ha subratllat que “les hipòtesis requereixen proves fefaents i sobre aquesta acusació nosaltres no n'hem trobat”.

“No hi ha res ens indica que algú tingués cap coneixement previ de les intencions de la cèl·lula abans de l'atemptat”, ha sentenciat. Sallent, d'altra banda, ha considerat que tampoc ha faltat transparència per explicar la investigació, ja que “la policia s'expressa en els atestats, i els fets remarcables són a les diligències que vam lliurar al jutge instructor”.

16217-76050-torracni.jpg

Les declaracions d'Eduard Sallent desmenteixen a les que va pronunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, després de les informacions de Público. Torra va manifestar en el seu compte de twitter que es tractava d'“un escàndol gravíssim”.

“Exigim explicacions al Govern espanyol i que s'assumeixin les més altes responsabilitats”, va demanar el president català. Torra va afegir que “el silenci imposat pels partits del 155 és intolerable” i va reclamar “respecte i tota la informació” per a les víctimes dels atemptats.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Toni, Tabarnia, 19/08/2019 - 11:56

Es igual. Los independentistas seguirán diciendo mentiras y sus seguidores se las creerán sin ponerlas en cuestión. Es lo que tiene el fanatismo.

#11 Neferu, Barcelona, 17/08/2019 - 20:37

No se puede ser más ruín. Torra sí sería capaz de haberlo hecho si el aviso hubiese sido para otra zona de España, por eso piensa que los demás también seríamos capaces de un comportamiento tan canalla. Es repugnante su forma de ser, sin el menor atisbo de ética. ¡¡qué asco de personajillo!! Gracias SR. Sallent por su valentía.

#10 soloesmiopinon, Tabarnia, 17/08/2019 - 17:23

Solo en Catalunya es posible tener un presidente tan inútil, mediocre y fanático como Torra. Y este era el "Govern dels millors". Imaginad como son el resto.

#9 LauraRoLa, Catalunya, 17/08/2019 - 15:48

Cada cop que obre la boca un d'aquets posseïts fan un favor a la unitat de l'Estat.
us agraeixo enormement tot el que feu per acabar amb el vostre delirium tremens.
Abans M.Rajoy era la mâquina de fer independentistes ara aquesta colla d"imbècils aburguesats ho son de no independentistes.
Ànim!!!!! Apreteu , apreteu !!!!

#8 Carlos Gomez, bvestia amb forma humana, 17/08/2019 - 14:56

Pujol Akbar