Publicitat
Política · 12 d'Octubre de 2010. 20:11h.

S'allunya el cara a cara Montilla-Mas

Felip Puig diu que fer un debat en castellà és "insultar la intel·ligència" dels electors

S'allunya el cara a cara Montilla-Mas

Artur Mas amb José Montilla, en una foto d'arxiu

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha acusat el president de la Generalitat, José Montilla, d'"insultar la intel·ligència" dels electors per pretendre fer un cara a cara amb Artur Mas en castellà.

Per al número dos de Convergència, la proposta del PSC respón a la seva intenció d'"excitar artificialment" la campanya, segons ha dit en una entrevista a Europa Press. "La proposta de Montilla, pot ser que sense adonar-se'n, el que fa és insultar la intel·ligència dels electors catalans i de la gent castellanoparlant", ha manifestat.

Puig ha assegurat que la proposta suposa un "atac a la convivència lingüística i social" de Catalunya, fins al punt de buscar la "fractura social del país". El secretari general de CDC ha comparat el PSC amb Ciutadans i ha afegit que no entén com el president de la Generalitat, "malgrat les provocacions d'Albert Rivera en aquesta legislatura, caigui ara a clonar l'estratègia política de Ciutadans".

Aquestes declaracions de Puig han estat contestades pel PSC en un comunicat de sis punts que finalitza dient que els socialistes "lamentem, un cop més, que el prejudici i l'arrogància de CiU i del seu candidat facin impossible un debat cara a cara que considerem necessari".

Des de les files del PSC es considera que "aquestes desafortunades declaracions arriben abans d’una nova reunió que ja estava prevista i són una declaració unilateral de ruptura de les normes acceptades i de la voluntat d’arribar a un acord". "Les greus i injustes acusacions fetes avui pel Sr. Puig sobre les llengües són un excusa i un perillós precedent. Negar que a Catalunya una part molt important de la audiència televisiva veu cadenes de difusió estatal, parlin la llengua que parlin, és un prejudici inacceptable", asseguren en el punt tercer.

El PSC també ha assegurat que "rebutgem la condició que havien posat damunt de la taula els negociadors de CiU que pretenien , com a condició prèvia, no fer el debat a sis amb la resta de caps de llista. Aquesta és una pretensió que va en contra de la nostra tradició electoral i que permet contrastar les propostes de tots el grups amb representació parlamentària. El President estava disposat a fer els dos debats i, òbviament, també el debat a sis".

I han afegit que "instem als dirigents de CiU a rectificar aquestes desqualificacions del Sr. Puig, amb l’objectiu de poder desenvolupar una campanya constructiva i allunyada de la demagògia".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 javi, BARCELONA, 14/10/2010 - 08:33

Vaya, vaya con el PSC todo el dia en Cataluña con politicas y decisiones que atancan al castellano, vendido y cediendo ante ERC y ahora, por que hay elecciones pide un debate en castellano. Vaya doble moral de los amigos del PSC. Espero que el 28 de Noviembre tengan su merecido.

#25 Brownie, Barcelona, 13/10/2010 - 21:04

Vivo en Barcelona, y en Cataluña se discrimina constantemente el castellano y se privilegia el catalán. La mayoría de los habitantes de Cataluña y en especial de Barcelona son castellano parlantes. En noviembre tendré la oportunidad de hacerme escuchar y votaré a quienes me representen.

#24 MariCarmen, BCN, 13/10/2010 - 17:53

Una cosa es comparar y otra copiar, aquí me parece que se trata de lo segundo. Yo no veo ninguna provocación por parte de Rivera, a no ser que hablar de la realidad ahora se llame así. Sr. Montilla, está usted acabado, no le vale ya nada. No haga más el ridículo. Vota C's

#23 Roger Garrido, Girona, 13/10/2010 - 14:35

Hombre, comparar a Montilla con Rivera... xD ¡Ni punto de comparación! Más quisiera Montilla ó el mismísimo Mas, ser la mitad de coherentes que Albert. No le llegan ni a la suela del zapato, ni en discurso político, ni en discuros moral. Endevant C´s!

#22 brokerarrow, Las Palmas, 13/10/2010 - 12:45

Me da igual el idioma en que estos sujetos traten de convencer a los ciudadanos. Ya no convencen, mejor dejan la política a personas que quieran resolver los problemas de los ciudadanos y de las Instituciones que falta nos hace. Vota C's