Publicitat
Política · 9 d'Octubre de 2014. 15:01h.

Salut amaga dues víctimes mortals per legionel·losi

PP i ICV retreuen a Boi Ruiz la “foscor comunicativa” del cas

Salut amaga dues víctimes mortals per legionel·losi

Imatge de la compareixença

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha comparegut al Parlament per donar explicacions sobre el brot de legionel·losi a Sabadell -on encara no s'ha trobat el focus- i Ripollet. Després de defensar dies enrere a la cambra catalana que la gestió del seu departament havia estat “impecable”, avui s’ha sabut que els morts són 10 i no 8.

És per aquest motiu que Ruiz ha rebut els retrets de l’oposició, que ha condemnat la gestió comunicativa del cas. En aquest sentit, la diputada del PPC, Eva García, ha criticat que les explicacions del conseller “arriben tard”, producte d’una “mala comunicació de la malaltia i d'una pèssima gestió”.

En aquest sentit, ha lamentat que hi ha “noves xifres de persones mortes, nous morts, hi ha dues víctimes més”. García ha preguntat “perquè s’ha amagat fins el dia d’avui” aquestes dues noves víctimes. “Segueixen havent-hi dubtes, confusions i inquietuds”, ha sentenciat.

Per la seva banda, la diputada d’ICV, Marta Ribas, ha considerat que Boi Ruiz “no ha donat la cara”. “Vostès mateixos s’han contradit, diuen que hi ha hagut una gestió de comunicació impecable, però ara hi ha dos morts més que no sabíem. Hi ha la sensació de foscor comunicativa”, ha criticat.

“Com volen que la ciutadania tingui confiança que això s’està gestionant bé si no traslladen amb transparència la informació?”, ha preguntat, a més de demanar-li que “vagi vostè personalment a donar explicacions a Sabadell i a Ripollet. Són 10 persones mortes, és el brot més greu de legionel·losi a Catalunya”.

El conseller, per la seva banda, ha afirmat que “segurament la comunicació és millorable, en formes però no en quantitat”, atès que “és un tema molt complex”. També ha avançat que “es tornaran a produir brots i esperem treure’n l’experiència”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#20 pep, manresa, 10/10/2014 - 13:19

Salut amaga tante coses que, desgraCiUadament, ja no ve d'una.

#19 puturrudefuá, BCN, 10/10/2014 - 09:28

Tranquils companys!!! Els morts de Sabadell i Ripollet són espanyols i els metges que els tractaven també. Als malalts catalans els tracten metges catalans i no ha mort cap!!! Per això cal marxar d'Espanyistan!!!! (Argumentari indepe difós per l'ANC)

#18 ojo al dato, estan empalando el Metro con sixsi, cierran quirofanos porque no tienen dine, 10/10/2014 - 09:15

Posiblemente, que a lo mejor, con lo sensible que está la cosa, igual no tienen perro y no pueden hablar del tema.

#16 Luca, bcn, 09/10/2014 - 18:21

AAA: se busca portavoz del Govern desaparecido.
Su última frase conocida fue: "En Catalunya se hacen las cosas bien".
Se teme haya huido por un ataque de vergüenza aguda.

#15 Pepón, Bcn, 09/10/2014 - 17:52

Este es el que está privatizando la sanidad para forrarse él y sus amigotes. Eso sí con el silencio cómplice de casi todo el mundo, prensa y sindicatos catalanes incluidos. Serán la subvenciones? no creo. Por qué no reclamáis el derecho a decidir qué tipo de sanidad queréis? Ah, que eso no toca!!!

#15.1 Hector, bcn, 09/10/2014 - 22:36

No te vi hablando en la noticia del ebola, haciendo referencia que el hospital que abrieron (si abrieron porque Espe lo cerro) antes estaba equipado para tratar pacientes de esa clase (si, lo estaba porque Espe se cargo eso tambien, no te creas que solo lo cerro) Pero aqui si te veo.