Publicitat
Política · 9 de Juny de 2020. 10:52h.

Salut es fa enrere amb Ferrovial

La Generalitat haurà de pagar una indemnització que no concreta

Salut es fa enrere amb Ferrovial

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat al programa "Els matins" de TV3 que la Generalitat està estudiant com es pot revertir el contracte amb Ferrovial per fer un seguiment dels contactes de les persones contagiades pel coronavirus.

Vergés ha admès que es pot trobar una alternativa, però no ha concretat en què consistiria. L'objectiu és que hi hagi prou personal disponible per fer tota la resta de cribratge que es fa normalment en el sistema sanitari i que no té a veure amb la Covid-19.

"Estic disposada a replantejar el contracte amb la filial de Ferrovial per al seguiment de contactes. Vull concretar que no és per fer tot el rastreig, que Atenció Primària és qui detecta i controla els contactes en la fase inicial."

El malestar generat en el sector és una raó suficient, segons Vergés, per fer marxa enrere en la contractació, tot i que ha reconegut que no coneix  la quantitat exacta de la indemnització que haurà de cobrar Ferrovial per l'anul·lació del contracte.

"Quan es va pensar, fa un mes i mig, que tindríem rebrots i que es faria un seguiment llarg en el temps dels casos, vam veure la necessitat de contractar una empresa que pogués atendre un call-center amb 200 o 300 persones per fer les trucades de vigilància als contactes de contagis. Ara, el sector no ho veu bé i ho hem de tenir en compte."

L'adjudicació a la filial de Ferrovial, Ferroser, per un import de gairebé 18 milions d'euros i en ple estat d'alarma, ha indignat els professionals sanitaris i també l'oposició.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Montserrat, Barcelona, 09/06/2020 - 17:17

Amb noticies com aquestes els lazis amargats es desperten de sobte i començen a "pencar" puntuant en negatiu els comentaris que destilen veritats com temples. No suporten la veritat, els fa mal talment com si els tiressin sal a la ferida. Son tan patetics que ni tenen arguments perque saben que l'evidencia no es pot negar. I a sobre covards!

#6 ferran, jonestown, 09/06/2020 - 13:48

per què serà que tot el referent als contractes d’externalització que fa la generalitat fan una tuf descarat a 3% i corrupció siciliana dirigida desde el domicili del patriarca i la mare superiora?...

#5 jvcs, barcelona, 09/06/2020 - 13:27

vimos la necesidad de contratar una empresa ¿? y nada menos que la del 3% ....es un desgovern de corruptes

#4 Pepón, Bcn, 09/06/2020 - 12:54

Oriol Junqueras: "Sabemos gestionar mejor que el Estado"
17/05/2020
Pues menos mal, macho!!!

#3 Ricard Martínez Munteaguado, Barcelona, 09/06/2020 - 12:17

Hem passat del Govern de Convergència i els "negocis" de la famiglia Pujol al Govern d'Esquerra i els "negocis" de la famiglia Junqueres.

Els contunidadors de la Convergència del 4% no és pas JxCat és Esquerra! en la política de la puta i la ramoneta i del peix al cove, com en els "negocis"