Publicitat
Política · 23 de Març de 2020. 22:14h.

Salut fa ara el que criticava al Govern espanyol

La Generalitat centralitza el sistema sanitari per actuar com “un únic hospital”

Salut fa ara el que criticava al Govern espanyol

Alba Vergés i Joan Guix

El Departament de Salut ha decidit centralitzar la presa de decisions de tot el sistema sanitari català per actuar com “un únic hospital” durant les properes quatre setmanes, que qualifiquen de “dures” pel nombre de casos greus de coronavirus que preveuen atendre a les Unitats de Cures Intensives.

El Govern ha optat perquè els hospitals funcionin com una única unitat i sota els mateixos criteris, igual que va fer l'Executiu espanyol amb la declaració de l'estat d'alarma. Llavors, en canvi, la Generalitat ho va qualificar de “recentralització” i el president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar a twitter que “no podem acceptar que el Govern espanyol confisqui les nostres competències en salut”.

Ara, tanmateix, argumenten que la centralització dels serveis sanitaris a Catalunya és “treball en equip”. El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha al·legat que és “com si estiguéssim treballant amb un únic hospital, distribuït en diferents hospitals arreu del territori”. “Tenim mentalitat de treball conjunt i treball en equip”, ha manifestat.

Salut ha creat també una comissió assessora formada per una desena d'experts en atenció de cures intensives, liderada pel cap de medicina intensiva de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Ricard Ferrer, amb l'objectiu d’“establir uns criteris d’atenció homogenis”.

“Hem de pensar com continuarem creixent en llits de crítics i és per això que aquesta comissió assessora vol que treballem tots com una única UCI amb criteris molt homogenis”, ha explicat Ferrer.

Adrià Comella, al centre de la imatge

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Ojotuerto, Calafell.tab, 24/03/2020 - 10:06

Como los han pillado en lo de los 35 millones. Una Pujolada de libro. Ahora en todo el pico de la pandemia, se ponen a borrar ordenadores, Mossos con furgonetas, agendas quemadas y tirar papeles por la ventana. Se sienten vigilados y a eso lo llaman centralizar. En Igualada siguen mal. Se mueren, cuando vaya el ejército??? Qué se encontraràn???

#4 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 24/03/2020 - 09:23

decidido centralizar, con un 80% de la población del Estado a favor, pues hay que acatar y mutis por el foro, que es en boca cerrada no entran moscas. Y no es que yo me paso el 80% no demostrado por el forro, que es sinónimo de l'Arc de Triomf o de Derrota, si cinco contra uno y el que pierde....
Esta licencia no puede esconder que soy del Sur.

#3 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 24/03/2020 - 09:21

Estos cambios, que cambiar no implica mejorar...
Estos cambios, que pueden evolucionar a positivo, mereciendo la pena la progresión
Estos cambios, que pueden evolucionar a negativo, involucionar, pero hay que probar.
Aquí aún no se han enterado, o sí, pero fan comedieta, teatret del barat, que en Madrid saben más de centralización que aquí.
S

#2 Quimet lo tronat, Arbucies, 24/03/2020 - 01:34

Los cientificos de Las Generalitats, varios son Premios Nobel como todo el mundo sabe, dicen ayer una cosa mañana otra y....... ............... la culpa de Madrit perque no deixa confinar a tota Catalunya dins de Catadisney ......com .......... diu el sonat Quim Torra.

#1 Fierecita, Montgat, 23/03/2020 - 22:39

Todos los malos políticos se llenan la boca con los "comités de expertos" solo intentan salvar el culo cuando no tienen opciones reales. ¿Verdad Adrià Comella?