Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2014. 11:45h.

Salut organitza una jornada sobre participació amb Rahola, Benach, Quim Nadal i Toni Aira

David Fernàndez diu que "és com si se'n fotessin" i Gemma Galdon ho troba una "vergonya"

Salut organitza una jornada sobre participació amb Rahola, Benach, Quim Nadal i Toni Aira

El conseller de Salut, Boi Ruiz

La Generalitat organitza pel proper 7 de març la I Jornada sobre Participació en Salut, presidida pel conseller Boi Ruiz, i que tindrà com a ponents, entre d'altres, l'expresident del Parlament, Ernest Benach; l'exconseller Joaquim Nadal; i els periodistes Toni Aira i Pilar Rahola.

Precisament, la tria d'aquests ponents per parlar sobre participació en la salut ha provocat una picabaralla entre la professora Gemma Galdon i l'esmentada Rahola. També Toni Aira ha volgut donar explicacions sobre la seva presència. Ambdós periodistes han remarcat que no cobraran per la seva participació.

El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha criticat que "em sembla vergonyant... com si se'n fotessin". També el dirigent del partit Xavier Monge ha ironitzat en afirmar que "més que una jornada sobre participació en salut, seria una d'aquestes tertúlies de gent que en sap de tot".

D'aquesta manera, Gemma Galdon ha reconegut sentir "vergonya aliena" per l'elecció dels ponents. Això ha provocat que Rahola repliqués que "sens dubte, Gemma, tu ho faries millor. Sempre ho fas millor tot". "Ja sabem que només els que pensen com tu tenen coses a dir. Sempre tan oberta a l´opinió dels altres", ha afegit.

La professora, tot i això, ha recordat Rahola que "això no va de tu, eh? És acte sanitat i participació on ningú no és expert en el tema. Si en coneixes d'altres, proposa'ls". Rahola ha explicat aleshores que "jo no l´he dissenyat. Em varen demanar si volia parlar de premsa i sanitat. Per cert, sense cobrar, com ha de ser". "Crec que la preparació i l'expertesa s'haurien de pagar sempre. El problema, precisament, no és el pagament, és l'expertesa", ha sentenciat Galdon.

Per la seva banda, Toni Aira ha retret a Xavier Monge ser "d'idees i prejudicis fixos" i ha volgut deixar clar que "no cobro res". També ha justificat la seva presència perquè "sóc doctor en comunicació i professor en comunicació institucional i política. Parlaré del 1r, no de salut. De comunicació d'institucions públiques i participació. De fet si mireu bé el programa es veu clar".

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#53 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 01/03/2014 - 22:51

Quel Conseller de LA MALA SAUT DELS CATALANS.Boi Ruiz contrati algunes persones per qué parlim be de el , i les pagui es normal Aixo no voldra dir que lo que diguin sigui veritat VERITAT Es Serveis de Urgencia de Nit de molts pobles els ban tanca .Falten metges i obrir hospitals no tancarlos

#52 el Jaumet i la Cuní, quina angúnia em fan venir, 01/03/2014 - 17:50

De fet, per hi ser tots/tes, només hi falten la sempre il.lustre (en el no res) doctora Barberà i l'assistenta del conde godofredo, la madame Cuní.

#51 Front d'Allberament , dels Plumilles i els Plumons, 01/03/2014 - 17:45

l'Aira hi deu anar d'infermera.

#50 tota una vida de gandula i mentidera, cobrant sense pencar, 01/03/2014 - 17:43

"doctora" Rahola, em fa mal la cartera... perdoni, volia dir la SEVA cartera.

#49 S'estan-carregant-la-Sanitat-publica, ATUREU-LAPRIVATITZACIÓ, 01/03/2014 - 13:13

El govern de la generalitat està preparant un projecte per PRIVATITZAR de forma encoverta tot el institut català de la salut a tota la provincia de LLeida.
Amb l'únic objectiu de estendre el model privatitzador a tota Catalunya, i crear empreses gestionades pels seus amiguets sense cap control