Publicitat
Política · 21 de Març de 2020. 20:43h.

Salut trasllada pacients d’Igualada

Prop de dos-cents aniran a l’Hospital General de Catalunya

Salut trasllada pacients d’Igualada

El Departament de Salut destinarà un total de 180 llits de l’Hospital General de Catalunya per a pacients de la Conca d’Òdena. Davant la virulència de la COVID-19, especialment intensa a l’Anoia, aquesta mesura “servirà per alleugerir la càrrega dels professionals sanitaris de l’Hospital d’Igualada i alhora oferirà més capacitat sanitària per als pacients de la Conca d’Òdena”.

El portaveu del del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Josep Maria Soto, ha explicat aquesta tarda que aquests 180 llits de l’Hospital General de Catalunya i tots els professionals que hi intervindran serviran per “disminuir la pressió assistencial a l’Hospital d’Igualada” i alhora aconseguir alleugerir-ne la pressió atès l’important nombre de personal sanitari de l’Hospital d’Igualada aïllat o que ha donat positiu del virus. Amb aquesta mesura es podrà afrontar de manera molt més solvent la pressió dels propers dies.

Des de fa 2 dies ja s’han derivat pacients de l’Hospital d’Igualada cap a l’Hospital General de Catalunya. El 19 de març se’n van traslladar 15; el dia 20 se’n van traslladar 11 i avui, 10 més. Soto ha remarcat que està previst anar derivant més pacients en els propers dies.

A més d’alleugerir la càrrega de l’Hospital d’Igualada, Soto ha explicat que aquesta mesura permetrà “guanyar temps per anar incorporant personal sanitari que actualment està aïllat o que ha donat positiu de la COVID-19”. Aquest personal sanitari s’anirà reincorporant progressivament i nodrirà de més professionals a l’Hospital d’Igualada.

Des del dia 11 de març i fins el dia d’avui s’han fet 24 contractacions per incorporar nous professionals a l’Hospital d’Igualada. S'incorporen al centre hospitalari, 11 infermeres, 7 auxiliars d'infermeria i 5 metges.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Barretina a rosca, Black hole, 21/03/2020 - 23:04

Con lo bien que vendría un hospital de la UME en Igualada. !En fin!

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/03/2020 - 22:46

Cum fraude junto al racistorra. Los criminales se necesitan. Pero mira como el Muy H(DLG)P racistorra sigue su agenda genocida para matar ciudadanos con su irresponsabilidad supremacista: https://elpais.com/espana/catalunya/2020-03-21/confusion-ante-un-documento-no-obligatorio-de-la-generalitat-para-quienes-salgan-a-la-calle.html