Publicitat
Política · 8 de Febrer de 2010. 17:52h.

Salvador Cardús veu "gesticulació autoritària" a Reagrupament

"El retorn dels dimissionaris autorehabilitats no és suficient per tancar bé el conflicte"

Salvador Cardús veu "gesticulació autoritària" a Reagrupament

Cardús, durante la seva intervenció en l'assemblea fundacional de Reagrupament

El sociòleg Salvador Cardús, que va estar present en l'Assemblea fundacional de Reagrupament, veu "gesticulació autoritària" a la junta directiva de la formació en la gestió de la crisi interna. En aquest sentit manifesta que "el gest que havia de resoldre el problema tampoc no ha estat explicat de manera satisfactòria, la confusió és total i el desconcert arriba als mateixos afectats, a banda i banda".

En aquest sentit, ha manifestat que "quan no hi ha explicacions polítiques clares, d'altra banda, és fàcil que s'entri en l'imperi de les interpretacions en clau personalista, a les quals es pretén reduir tot el conflicte. I aquest és un camí de mala sortida" i afegeix que "tampoc Reagrupament no ha fet gran cosa fins ara per fer-se entendre i desmentir les interpretacions esbiaixades".

En un article a l'Avui, Cardús ha assenyalat que  la formació de Carretero "no és un projecte d'organització fàcil. Una cosa és una associació, d'estil horitzontal i assembleari, que permet la gran diversitat de perfils ideològics aplegats per l'horitzó comú de la independència, i una altra cosa és una estructura organitzativa capaç de traduir aquesta voluntat en una opció electoral d'èxit. En aquest segon cas, l'horitzontalitat impedeix l'eficàcia i la coherència necessàries. I aquí és on, des del meu punt de vista, es produeix la fiblada que ha donat lloc a la rara contorsió del passat cap de setmana".

Per últim, "crec que la simple dimissió-expulsió de quatre membres de la junta directiva i el retorn dels dimissionaris autorehabilitats no és suficient per tancar bé el conflicte. No puc parlar per tots, però hi ha un parell de dimitits que puc assegurar que són Reagrupament pur i dur, i que no mereixen l'exclusió. I hi ha dimissionaris reincorporats que encara no entenen el gest de Carretero i que estan aclaparats per la responsabilitat adquirida i a la qual volen respondre amb dignitat. S'imposa, en la mesura del possible, aplicar-se la medecina pròpia d'una organització que s'autoanomena reagrupament. I s'imposa donar explicacions raonables i, si cal, fer autocrítica. Tot per, immediatament, definir i aprovar tan aviat com es pugui una estratègia electoral i una articulació transparent entre l'associació i les exigències de l'oferta electoral final, per tal d'evitar noves tensions".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 pep, manresa, 09/02/2010 - 23:56

Pep (Alt Empordà)... independentistes seriosos ERC?
No em facis riure home, ni independentistes, ni molt menys seriosos, només poden ser-ho els que tinguin com a prioritat la nostra llibertat nacional, i la prioritat d'ERC és seguir amb el Tripartit

#11 MARC-SABATES.COM, BARCELONA CATALUNYA //*//, 09/02/2010 - 19:55

Visca Joan Laporta
INDEPENDENCIA

#10 Bernat, catalunya, 09/02/2010 - 18:58

Cardús té raó. Si Reagrupament fos un veritable reagrupament, opcions com el Partit Republicà Català-RC (que sempre ha insistit en la unitat de l'independentisme) potser s'hi hagués reagrupat i en canvi no ho ha fet.

#9 Pep, Alt Empordà, 09/02/2010 - 15:45

Sort que ERC va fer fora Carretero,no guanya a ERC i és dedica a criticar el partit en un article, concient que arrel de l.article el fotarien fora i ara la que a liat al seu partit.a ERC potser serém menys però almenys serém independentistes seriosos.

#8 Ignasi Ruira, Matarò, 09/02/2010 - 08:25

Reagrupament és un nom fals, ha estat ABSORCIONAMENT,t'agradi o no,Carretero ha posat les regles de joc,fa i desfa,de cap manera es Regeneració,ni Transversal,és una secta manada pel Gurú Carretero.Això és Democracia?