Publicitat
Política · 20 de Febrer de 2019. 22:51h.

Salvar el soldat Puigdemont

Els exconsellers eviten incriminar l'expresident

Salvar el soldat Puigdemont

Cap conseller ha incriminat l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el judici pel procés. Tots els acusats que han declarat fins al moment al Tribunal Suprem han evitat assenyalar Puigdemont com a màxim responsable de l'organització del referèndum de l'1-O.

Els exconsellers s'han desvinculat de l'organització de l'1-O i han recalcat que tan bon punt el Tribunal Constitucional va anul·lar la llei que desenvolupava el referèndum, des dels seus departaments van evitar fer actes encaminats a l'organització de l'1-O.

L'exconseller de Territori de la Generalitat Josep Rull ha declarat aquest dimecres davant del Tribunal Suprem que no sabia on es van imprimir, qui va encarregar les paperetes per a l'1-O ni d'on van sortir les urnes, però que tenia "la confiança que apareixerien" perquè "la força de l'esperança és extraordinària".

L'exconsellera de Governació, Meritxell Borràs, ha negat que es destinés cap euro de l'erari públic al referèndum. "El meu departament no va utilitzar ni un euro per al referèndum, i penso que tampoc ho va fer cap altre" ha apuntat en la seva intervenció. "No es va utilitzar diners públic per al referèndum, aquesta era una clara voluntat del govern" ha recalcat Borràs.

L'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, en la mateixa línia que Borràs, ha assegurat davant el Tribunal Suprem que "no es va gastar cap cèntim d'aquesta partida, perquè estava anul·lada. A partir de la suspensió de la llei, no es va realitzar ni va materialitzar cap nou acte".

L'exconseller Jordi Turull va manifestar aquest dimarts que no tenia coneixement sobre la logística del referèndum tot i estar convençut que hi hauria urnes als centres de votació. "El dia d'avui encara no sé com es van comprar ni com van arribar a la seva destinació” va apuntar durant la seva declaració.

Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 pepe, andorra, 21/02/2019 - 11:54

puigdemont? Y ese quien es?

#6 El Sifoner, Castelló, 21/02/2019 - 11:01

(.Meritxell Borràs, ha negado que se destinara ningún euro del erario público en el referéndum. .)
Con solo emplear una propiedad de la Generalitat, eso ya es destinar recursos y por lo tanto al contribuyente nos cuesta dinero. Uds, mismos utilizaron tiempo de sus obligaciones y dependencias publicas, papeles etc. para el proceso.

#5 botifler1914, Sinitaca, 21/02/2019 - 09:59

Ya se ha incriminado solo, el muy astuto-2

#4 El buen soldado Svejk, Osetia del sur, 21/02/2019 - 09:24

Rull al declarar, se refería a Puchi como el "molthonorablepresidentlegitim", lo dijo 3 o 4 veces, solo le faltaba hacer una genuflexión cada vez q lo decía.Puede q dentro de unos años, cuando esté haciendo cola en el talego para la comida o paseando x el patio, tenga una revelación y se de cuenta de lo gilipollas q fue defendiendo a este tipo.

#2 Judith, Barcelona, 21/02/2019 - 01:32

Normal. A pesar de que le deben odiar...NO quieren pasar por "delatores" de la traición del fugado, porque eso les pondria directamente en el punto de mira de la masa adoctrinada. Se "inmo_lan" por la unidad independentista..Aunque también se creen que el TEDH les "arreglará" la sentencia. Que incautos!