Política · 24 de Gener de 2020. 19:29h.

Salvar el soldat Trapero

Pilar Rahola i Francesc-Marc Álvaro surten en defensa del major

Salvar el soldat Trapero

Els columnistes de La Vanguardia Pilar Rahola i Francesc-Marc Álvaro han publicat aquesta setmana articles definint l'excap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, com un “heroi”, “política democràtica”, “policia responsable” i “fidel a la llei”.

Rahola afirma en un article aquest divendres que Trapero és un “boc expiatori” per “posar amb calçador el delicte de rebel·lió” en el judici de l'procés. La periodista manifesta que el major dels Mossos és un “servidor públic” que “ni està en contra de la unitat d'Espanya, ni va estar mai a favor de l'ultimàtum català”.

“El relat que s'ha creat al seu voltant, des d'ambdues ribes, és literalment fals”, considera, alhora que subratlla que “sobretot és fals el relat creat per l'espanyolisme que converteix el major en col·laborador fonamental del procés català”. “Trapero mai va ser un dels nostres, i per això mateix és un dels nostres. Un servidor públic, un policia democràtic, un professional rigorós, un home honest”, conclou Rahola.

Per la seva banda, Francesc-Marc Álvaro indica en una columna aquest dimecres que l’excap de la Policia de la Generalitat “és un funcionari públic, fidel a la llei, que no tenia res a veure amb els plans del Govern Puigdemont relacionats amb l'intent -real o simulat- de realitzar una secessió unilateral”.

El columnista destaca “la gestió eficaç de la resposta als atemptats gihadistes” de Barcelona i Cambrils. Sobre el paper dels Mossos l’1-O, diu que “determinats entorns de l'Estat no perdonen que el major demostrés davant del món que es podia gestionar el conflicte sense donar cops de porra als votants”.

Marc Álvaro consdiera que Trapero és “un heroi per accident i sense bàndol” que “no encaixa ni en la narrativa procesista ni en la narrativa oficial de l'Estat”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Sergi Sergio, Barcelona, 25/01/2020 - 18:48

Este penso que haciendo el paripe de enviar a una pareja de mossos a cada centro de votacion y avisando a la GC que no podian hacer nada ya colaba que habia colaborado con la Justicia y no, resulta que no colo.

#11 ferran, jonestown, 25/01/2020 - 16:09

com hem de veure els mamporreros del 1-O...defensant un no independentista i parlant de l’unitat d’Espanya com si fóssin veterans de la guàrdia mora de Franco...

#10 De Madrid, Madrid, 25/01/2020 - 15:27

Si se hubiera puesto realmente a disposición de la justicia.... habría evitado que los colegios hubieran sido ocupados con tanto tiempo...y el resto no habría ocurrido. Trapero está del lado del secesionismo pero aparentaba otra cosa para que el cuerpo no fuera intervenido al completo por el Ministerio de Interior.

#9 Gordon Slim, somewhere, 25/01/2020 - 13:34

Muy neutral no sería el Sr Trapero cuando le invitaron a la famosa paella de Cadaqués y se le veía muy sonriente rodeado de significados políticos independentistas. Si hubiera querido mantener la neutralidad debería haber rechazado la invitación. Tampoco hay que olvidar que a Trapero lo nombró Piugdemont en abril de 2017. Un nombramiento políti

#8 no soy nadie, barcelona, 25/01/2020 - 13:33

en el fondo la Rahola está diciendo con este artículo, "lo siento Jose, se me fue la mano con la foto y el video"