Publicitat
Política · 22 de Febrer de 2021. 11:22h.

Salvar Puigdemont del suplicatori

Les protestes per Pablo Hasel busquen entorpir la seva tramitació

Salvar Puigdemont del suplicatori

Comín i Puigdemont

El periodista Ignacio Cembrero, en un article a El Confidencial, considera que un dels objectius de les protestes violentes de Barcelona és vendre Espanya com una 'dictadura' on no hi ha llibertat d'expressió. D'això s'estan encarregant, segons el periodista, tant JxCat com ERC.

"La captura del raper pels Mossos d'Esquadra, el 16 de febrer, a la Universitat de Lleida, va suscitar un reguitzell d'articles a la premsa europea perjudicials per a la imatge d'Espanya. Les manifestacions que es van succeir a continuació van suposar un cop encara més demolidor per a la reputació d'Espanya", indica.

"Les manifestacions a Catalunya reivindicant la llibertat de Hasel estan protagonitzades pel mateix nucli dur que va dur a terme, a l'octubre de 2019, les protestes al carrer contra la condemna pel Tribunal Suprem dels polítics independentistes. La seva organització és idèntica com ho és la violència que practiquen", constata.

Cembrero recorda que "la convocatòria d'aquestes manifestacions, suposadament en pro de la llibertat d'expressió i sense connotacions independentistes, coincideix amb la recta final de la tramitació, al Parlament Europeu, del suplicatori dels tres eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí".

"Si les imatges de la suposada revolta en pro de la llibertat d'expressió en els carrers d'una desena de ciutats espanyoles fan efecte entre els eurodiputats -en el PE hi ha llibertat de vot- és possible que la majoria a favor de el suplicatori es redueixi", adverteix.

"Els assessors dels tres parlamentaris s'estan encarregant de fer-les arribar als membres no espanyols de l'Eurocambra. ERC es disposa a més a sol·licitar que el vot sigui secret amb l'esperança que diputats socialistes i democristians no secundin als seus grups parlamentaris", informa.

"Un rebuig del suplicatori seria un revés de gran calibre per a Espanya. Aquesta vegada no seria un jutge belga o alemany el que desestimaria la petició cursada pel Tribunal Suprem sinó l'òrgan de representació dels pobles de l'Europa en què els socialistes espanyols exerceixen, en teoria, una gran influència", conclou.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Agustino, Barcelona, 23/02/2021 - 08:55

Pronto muy pronto estos dos pájaros a la cazuela...

#11 Flanagan , Tabarnia City, 22/02/2021 - 20:11

Estremera te espera.

#9 Joanet , Terrassa, 22/02/2021 - 16:33

Completamente de acuerdo con el artículo. De la misma manera, las protestas violentas en ciudades fuera de Catalunya coinciden con la imputación de algunos miembros de Podemos por el "Caso Neurona". Nada sucede por casualidad. Unos, para impedir una extradición y otros, para desviar la atención.

#8 Marca groga, Barcelona, 22/02/2021 - 14:20

Es veu el plumero per totes bandes que és de marca groga, més afegits morats, al Congrés dels Diputats, sense dir noms, sempre ben juntets hi han "Dos republicanos cuchicheando", un de cada color. En aquesta legislatura, las intrigas de palacio, a dojo

#7 Jvcs, Barcelona, 22/02/2021 - 13:24

Ya lo dije en su momento , lo malo para waterloo es que en bruxelles han tomado nota detallada de las algaradas , van a destajo los consules , y puede ir despidiendose el desgovern de gestionar ni un cent de los fondos europeos.
Puigdemont , esta vez si la extradición se va acercando sin remedio , jejeje