Política · 1 d'Octubre de 2012. 17:30h.

Salvat per la campanya electoral

La investigació sobre la sanitat pública catalana haurà d’esperar a la nova legislatura

Salvat per la campanya electoral

Boi Ruiz i Josep Prats, en una foto d'arxiu

La comissió d’investigació sobre la gestió de la sanitat pública catalana que havia de començar a caminar aquest mes d’octubre haurà d’esperar fins que el Parlament tingui la seva nova configuració. La convocatòria dels nous comicis electorals a Catalunya anunciada pel president Artur Mas la setmana passada ha deixat en stand-by la comissió, que hauria d’haver començat aquest mateix dilluns dia 1.

D’aquesta manera, els diferents polítics que havien de comparèixer a la comissió s’han salvat momentàniament de fer-ho. No serà fins que el nou Parlament estigui ja creat quan els nous grups parlamentaris hauran de decidir si tornen a impulsar-la amb la nova legislatura.

La comissió ha d’investigar diverses irregularitats i els suposats casos de corrupció que s’han detectat en l’àmbit de la sanitat catalana, entre els quals s’hi troben els casos del hòlding empresarial Innova a Reus, la gestió de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona o l’empresa SERHS, que és una de les principals proveïdores de la sanitat pública catalana.

Els principals càrrecs polítics que havien de comparèixer a la comissió d’investigació eren l’actual conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, la seva predecessora en el càrrec, Marina Geli, l’expresident de l’Institut Català de la Salut (ICS) i exgerent d’Innova, Josep Prats, o l’exgerent del consorci de Salut Selva-Maresme, Xavier Crespo. Els anteriors alcaldes de Reus, Josep Abelló i Lluís Miquel Pérez, també hi estaven citats.

Finalment havien de ser una trentena els responsables relacionats amb la sanitat catalana que havien de comparèixer en la comissió, però que s’han salvat per la campana electoral. Aquestes compareixences havien de començar aquest octubre, realitzant-se cada dilluns a la tarda.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Manolito, Rubí, 01/10/2012 - 20:42

Así,como en el boxeo que practiqué para no pasar hambre.Salvados por la campana

#3 Kropotkin, Vic, 01/10/2012 - 18:51

Jua, jua, jua,... Esto es solo el comienzo, ya vereis con la independencia. El que no tenga seguro privado ya se puede preparar... Jua, jua, jua,... Viva el catalanismo bien entendido... Jua, jua, jua,...

#2 carlitus, barcelona, 01/10/2012 - 18:04

D'aquí a poc, amb jutges independentistes, ja no hi haurà cap problema, carta blanca per tots aquests patriotes.

#1 Pere, TGN, 01/10/2012 - 17:59

No sé com s'ho deuen fer que sempre se'n acaben sortint aquests. I la legislatura vinent tothom embadocat amb el referèndum... i au, aquests 'de rositas'....