Publicitat
Política · 17 de Febrer de 2021. 12:38h.

Sàmper prega ara "pau social"

El Govern demana ara "no extrelimitar-se"

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida a la "pau social" després dels aldarulls que es van produir ahir en diferents ciutats de Catalunya coincidint amb les manifestacions contra l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasel i ha condemnat la "violència gratuïta" contra els cossos de seguretat. Aquestes manifestacions contrasten amb les que va fer l'aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, l'any 2018 quan va encoratjar els CDR en el primer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre amb el conegut: "apreteu i feu bé d'apretar".

Sàmper ha dit que "condemno els fets violents succeïts ahir a diverses ciutats de Catalunya i en especial a la comissaria de Vic". "Des d'Interior defensarem sempre l'exercici dels drets fonamentals com dret a protesta, i també la integritat de les persones", però ha advertit que "amb violència no es poden garantir drets fonamentals".

El titular d'Interior, quer ha mostrat el seu rebuig a la interpretació del codi penal espanyol contra la llibertat d'expressió, ha apuntat que "m'agradaria demanar un sentit de pau social" i ha assenyalat que "hem de poder exercir tots els drets fonamentals sense extralimitar-os i sense utilitzar la violència". "Prego que a les manifestacions d'avui tothom s'expressi lliurement, però de forma pacífica", ha reblat.

Sàmper ha assegurat que "es perseguiran els responsables d'aquests incidents violents" a Vic i de la resta del territori i, en aquest sentit, ha destacat que "ahir es va atacar una institució catalana". El comissari dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, ha explicat que hi ha onze agents ferits a les dependències policials de la capital d'Osona.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#36 Coque, El Centro de Tabarnia, 18/02/2021 - 09:28

De aquellos barros estos lodos
Quien siembra vientos recoge tempestades
Tal faràs tal trobaràs

#35 Marti, Palafrugell, 17/02/2021 - 20:10

Una colla de barruts. Sr. Sampere, l'ordre no es demana ni inplora, s'exigeix i, si cal, s'imposa. Com es fa a tots els paisos civilitats. Vostès jugan a la puta i a la romaneta, perquè no volen incomodar a les seves forçes de xoc i potencials socies de govern. Vostès son, en el fons, uns desgraciats.

#34 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 17/02/2021 - 19:17

A mi els charnegus que utilitzen la grafia per catalanitzarse ambicionant ser admesos al vago dels subalterns per la pulcra i refinada raça catalana com es va evidenciar a las converses telefoniques del David Madi enregistrades per la Guardia Sivil al cas Volhov em causen una repulsio infinita, que voleu que us digui.

Ja se que soc una mica raru.

#34.1 De raru res, El PUTO infern, 17/02/2021 - 22:41

No, no, no ets raru. Sempre ho claves. Es tal com ho dius.

#33 Joan, Terrassa, 17/02/2021 - 18:09

Hombre, ahora que se han asegurado el momio para los próximos cuatro años a ver si van a venir sus cachorros y les van a fastidiar el chiringuto. Hoy cuando vuelvan a casa, que les metan una buena reprimenda y les castiguen sin ir a Baqueira.

#32 gurguri, Barcelona , 17/02/2021 - 18:08

En directo en TV3 ahora mismo apología de la violencia extrema en la ciudad por parte de un llamado antropólogo.La Melero y Dante Fachin contentos