Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2020. 10:14h.

Sàmper també s'apunta a ajornar les eleccions

El conseller d'Interior al·lega que no s'haurien de fer a "qualsevol preu"

Sàmper també s'apunta a ajornar les eleccions

El conseller d'Interior Miquel Sàmper ha manifestat que és partidari de fer les eleccions el 14-F però "no a qualsevol preu" en una entrevista aquest diumenge a Catalunya Ràdio. El conseller ha assegurat que "el sufragi actiu es veuria afectat si no es pot votar amb garanties".

Sàmper, preguntat sobre si estan garantides les eleccions, ha afirmat que "la voluntat meva és que es facin el 14 de febrer, però no a qualsevol preu. Si estem en una RT descontrolada i amb hospitals totalment plens, això afectaria de forma directa que el dret a sufragi actiu es veiés lesionat i que la gent no pogués votar amb garanties, però espero que això es puguin fer".

El conseller d'Interior ha explicat que des del PROCICAT s'estan redactant protocols amb relació a "totes aquelles mesures que hi havia d'haver als col·legis i els punts negres en els quals no es podrien fer eleccions".

"Ara estan fent protocols sobre actes de campanya i precampanya i faltaria un tercer document que seria el marc de totes les eleccions, això ho porta el PROCICAT i hauria d'estar tancat aquesta setmana" ha explicat, recalcant que "amb tot això definirem quins són els punts que impedirien fer eleccions". El conseller ha recalcat que la intenció dels protocols és "que es pugui garantir el dret de sufragi i que l'exercici de sufragi actiu no tingués conseqüències negatives amb l'evolució de la pandèmia".

El cap de la cartera d'Interior també ha manifestat en l'entrevista que "el toc de queda ha arribat per quedar-se" una bona temporada. "El toc de queda ha arribat per quedar-se perquè des de la perspectiva d'interior al principi vam veure moltes imatges de festes multitudinàries i veiem que hi havia un incompliment per part de la gent jove" ha dit.

"En les festes nocturnes que no estan permeses, no es guarden distàncies, no es porten mascaretes, per això crec que el confinament nocturn és una de les mesures que més trigarà a aixecar-se" ha pronosticat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#19 a quien corresponda, Barcelona, 23/11/2020 - 14:52

Que lo diga este sujeto tiene una explicación. Lleva muy poco en el carguito de emperador de interior y quiere más tiempo para saborearlo.

#18 Agustino, Barcelona, 23/11/2020 - 13:20

Los separatas ya se empiezan a asustar desde que se ha dicho que vox conseguiría 7-8 diputados. Que todo sea dicho, muy pocos me parecen de la manera que esta Cataluña.

#13 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/11/2020 - 17:17

La Corrupgencia de los mil nombres necesita tiempo para fabricar un nuevo conejo en la chistera que haga que los Regolpistas les sigan llevando el botijo.

#12 Jaime de Andrade, El Pardo, 22/11/2020 - 15:21

Democracia orgánica. Al fin y al cabo,yo también convoqué referendums.

#11 Sant Valentí, Barcelona, 22/11/2020 - 15:05

Tranquils nanos, Sant Valentí ens protegirà, els catalans, el poble sobirà, volem celebrar les eleccions el 14 de febrer, sense més demora ni excuses de mal pagador, tots preparats amb màscares FFP2, distàncies i "mans netes" com deia Carod Rovira, per votar i rebotar