Publicitat
Política · 24 de Novembre de 2022. 22:01h.

Sánchez aprova els Pressupostos abans que Aragonès

El Govern català encara els té pendents

Sánchez aprova els Pressupostos abans que Aragonès

El Congrés dels Diputats ha aprovat per una àmplia majoria els pressupostos generals de l'Estat per al 2023. El projecte ha comptat amb el vot a favor d'ERC, tot i que els seus 13 diputats no eren necessaris perquè tiressin endavant. En total, els comptes s'han avalat amb 187 vots a favor, davant de 156 en contra i una abstenció, la del BNG.

Per contra, a Catalunya, el Govern encara no té garantida l'aprovació dels comptes i haurà de buscar suport entre d'altres formacions, atès que a hores d'ara ERC només compta amb 33 escons.

Gabriel Rufián ha dit queen not favorable d'ERC ha estate a canvi de "la paralització de les obres de la MAT a Girona, la creació d'un mecanisme de control de les infraestructures, que realment sigui la Generalitat qui controli l'agenda de les principals infraestructures compromeses per l'Estat a Catalunya."

A banda, Rufián ha assegurat que es destinaran 24 milions d'euros a les comunitats autònomes i es garantirà el finançament necessari a la Generalitat per desenvolupar un pla bucodental incorporat al sistema nacional de salut, una esmena pactada amb Més País.

Igualment, s'ha acordat la transferència de quatre casernes de la Guàrdia Civil abandonades, entre les quals hi ha les de Sabadell, Sant Quintí de Mediona i Vilafranca del Penedès.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marc de Vich, Vich, 24/11/2022 - 22:42

La negativa a la MAT, es solo un beneficio para Francia, que hace inviable la venta de energía a Europa, un mercado que sólo quiere Francia para sí, comprándonos como nos está comprando energía ahora por su problema de mantenimiento con su nuclear. Sánchez y el PSOE se han tirado un tiro en el pie, pactando con esta gente.