Política · 25 d'Octubre de 2012. 13:27h.

Sánchez-Camacho adverteix Rajoy que la independència va de debò

La líder del PPC li diu que "l'independentisme català està disposat a separar-nos de la resta d'Espanya"

Sánchez-Camacho adverteix Rajoy que la independència va de debò

Sánchez-Camacho, amb Rajoy, durant l'acte

La presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que "l'independentisme català està disposat a separar-nos de la resta d'Espanya, a dividir la pròpia societat catalana i, si és necessari per als seus objectius, treure Catalunya de la Unió Europea".

Així mateix, ha posat de manifest que el que està succeint a Catalunya "no és fruit d'un moviment tàctic del tradicional victimisme de CiU per obtenir alguna concessió o un millor finançament". La líder del PPC creu que "el separatisme d'Artur Mas és una traïció al catalanisme, de la mateixa manera que traeix l'esperit de la transició".

Per a Sánchez-Camacho, "l'esperit de la transició era el mateix que el del catalanisme tradicional, que respectava la identitat de tots, que no posava en dubte la pertinença a Espanya i que sabia arribar a acords per buscar l'interès general i la modernització tant de Catalunya com del conjunt d'Espanya".

La presidenta del PPC ha recordat que ella mateixa va advertir fa dos anys que el candidat de CiU, Artur Mas, es convertiria en "el nou Ibarretxe català". Segons Sánchez-Camacho, "la realitat no només ha concedit la raó a aquestes paraules sinó que, possiblement, les ha superat, avui fins i tot el nacionalisme basc es desmarca de la deriva sobiranista de Mas i del seu procés de ruptura".

"Estem davant una CiU que prefereix escoltar els més radicals abans que a les veus moderades de la societat catalana, les veus d'alguns significats empresaris i les veus de les persones amb seny, que en són moltes a Catalunya", ha afegit.

Finalment, la presidenta del PPC ha apostat per "reconstruir els ponts de la convivència i de la prosperitat i això només es pot fer des del diàleg i la moderació". Per a Sánchez-Camacho, "els adversaris d'una Espanya plural i pròspera no ens han de detenir".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#22 Selrac, BCN, 26/10/2012 - 14:16

Alicia, volem votar. Tan senzill com això.

#21 contribuyente, Santo Domingo, 26/10/2012 - 13:05

En todo el territorio Nacional, la corrupción es demencial, se han descubierto la cuentas Suizas de 569 politicos españoles, catalanes incluidos, nos han recortado todos los derechos, pues bien una confrontación por la secesión tal vez sería lo mejor, podría nacer una nueva España

#20 El Pagell de, L'Escala, 26/10/2012 - 08:13

Ostres Alicia,, quina llastima,, quan siguem independents, perque ho serem i ho serem perque les urnes ho diran, trobare a faltar veure el teu culet i els teus morrus per la tele. Quina llastiama, tambe trobare a faltar les vagenades que dius i que son mutiu de grans farts de riure
A veure que dira

#19 Gongylus, Girona, 26/10/2012 - 00:08

Avui dia, les veus moderades de Catalunya clamen independència. Aquest és el clam de la intel·ligència. L'amor a la dignitat no té preu. Ja n'hi ha prou de voler-nos subjugar a l'oligarquia espanyola. Catalunya i llibertat és un sol clam.

#18 divendres, barcelona, 26/10/2012 - 00:05

Ara se n'adona? És ben bé que estan fora de la realitat aquesta gent. I ara ha de convèncer Rajoy que tampoc s'ho acaba de creure? Hem de poder amb ells, del tot. Són democràticament impresentables, tant ells com el PSOE