Publicitat
Política · 7 de Desembre de 2022. 08:18h.

Sánchez cedeix en tot

Després de la sedició ve la malversació per acontentar ERC

Sánchez cedeix en tot

El govern espanyol està disposat a tirar endavant una reforma limitada del delicte de malversació, pel qual van ser condemnats els líders independentistes del procés. Tot i això, es faria deixant fora els casos de corrupció i de lucre personal.

En conversa informal amb els periodistes el dia de la Constitució, Pedro Sánchez ha posat èmfasi en el dret comparat, en referència a com es recull aquesta qüestió als codis penals de països de l'entorn.

Amb aquest mateix argument, encara no fa ni dues setmanes que el Congrés ja va derogar el delicte de sedició i modificar el de desordres públics.

Pel que fa a la malversació, el president del govern espanyol ha subratllat que no es retrocedirà en matèria de lluita contra la corrupció, ni es rebaixaran penes que hi tinguin a veure. La reforma del delicte de malversació és una petició d'ERC. La fórmula per modificar la malversació passaria per una esmena del partit a aquesta proposició de llei.

Aquest novembre, Pere Aragonès avançava que la propera batalla seria, justament, per modificar aquest delicte. Ho va justificar per la necessitat de revertir el canvi al Codi Penal que el PP va impulsar el 2015:

"Ara cal reformar la malversació perquè el que no era delicte el 9N, i ells consideren que sí que ho era l'1-O, deixi de ser delicte una altra vegada. És una qüestió tècnica que s'ha de negociar i batallar, perquè les coses no cauen del cel. Ara toca obrir aquesta altra batalla de l'ús pervers de la malversació", va manifestar.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#7 EL CHOLLO, Barcelona, 08/12/2022 - 19:56

Los indepes estan de ENHORABUENA
BARRA LIBRE podeis pedir lo que querais ¡¡¡

Lo que no saben los otros es
que por muchos caramelos que tengan
NUNCA NUNCA SERAN SUFICIENTES

#6 Chris, Lleide (Rip sentit comú) , 07/12/2022 - 12:14

Estos son los principales partidos que quisieron sacar adelante ese estatuto infame. Más de una década más tarde, se sigue viendo por qué no se llevó a cabo.

#5 Fernando Giménez López, Sant Feliu Llobregat, 07/12/2022 - 11:25

A esto se llama bajada de pantalones

#4 EduardR, BCN, 07/12/2022 - 10:17

Total impunidad y ahora ya pueden robar a manos llenas a los catalanes con total impunidad.

#3 Marc de Vich, Vich, 07/12/2022 - 09:32

Ayer las radios y medios del PSOE, jaleaban la unión de la izquierda comunista liderada por Yolanda Díaz, no sé qué ven en esta mujer, la Irene ya no vale, debe de ser eso, y se hacen paj.s mentales pensando que aunque pierdan más de 1/2, la coalición prevalecerá. Este es símbolo de su fracaso que se llevará por delante a Sánchez y todos ellos