Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2018. 09:23h.

Sánchez critica als EUA la fugida de Puigdemont

“Imagini que el governador de Nova York marxa cap al Quebec”

Sánchez critica als EUA la fugida de Puigdemont

(foto:TV3)

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha intervingut en un fòrum de política exterior nord-americana, el Consell de Relacions Exteriors, on ha criticat la fugida de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Brussel·les.

"Imagini que l'Assemblea de l'estat de Nova York decideix no obeir la sentència del Tribunal Suprem dels Estats Units, que fan un referèndum d'independència dels Estats Units i que el governador de Nova York marxa cap al Quebec. Això és, si fa o no fa, el que passa a Espanya", ha dit. Aquesta comparació ha provocat somriures entre els assistents a la sala.

"La crisi a Catalunya no es resoldrà en dos o tres mesos o en un any o dos anys. Malauradament, haurem de tractar amb aquest problema durant anys. I no veig que els partits de dretes a nivell nacional entenguin que han de parar de fer servir Catalunya com a tema per fer oposició al govern central. I el moviment independentista ha d'entendre que la prioritat, no només per a nosaltres sinó també per a ells, és recuperar la convivència", ha dit.

El cap del govern espanyol ha insistit en la necessitat de mantenir el diàleg amb el govern català per trobar una solució política a un problema que considera polític. Alhora, però, ha remarcat que cal que la Generalitat obri el diàleg amb tots els catalans, també amb els no independentistes.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 26/09/2018 - 17:50

Buén speech de Sánchez en Estados Unidos.
En España no dice esas cosas, no sea que Torra se enfade y no le aprueba los presupuestos.

#7 ElBarselono, Bestiola amb forma humana, 26/09/2018 - 11:26

Als catalanets ens agradar dir a les coses pel seu nom: FUGITIU. Mucho ojete a los ultrafanatizados mesianicos defendiendo a su gran líder supremo y führer Carlos Fuigdemong

#6 OVNI, ELX, 26/09/2018 - 11:02

"Espanya no compleix les condicions per ser part d'una Unió Europea moderna i democràtica"

Jan Peumans, president del parlament flamenc

#6.1 Pepe, Alacant, 26/09/2018 - 14:46

Bélgica no reconoció a la República Catalana que proclamó Puigdemont, no le ha dado asilo político, y no le reconocen como un presidente en el exilio, sino como un ciudadano más de la UE. No es lo mismo predicar que dar trigo.

#6.2 OFNI, EL CARXE, 26/09/2018 - 15:30

Léon Degrelle es pixa de riure amb vosaltres des de la tomba jajajajajaaaaa.

#4 arm, figueres, 26/09/2018 - 10:29

i qui seria a Estats Units el rufian que escriu 155 monedas de plata? Sempre he pensat que lo que ha passat a Catalunya, en gran part es per culpa del tuit d aquest Rufian, la pregunta seria, ho va escrirue ell d iniaciativa propia? marta rovira o jonqueras van dir a Rufian que l escriguis? a veure si un dia es pot aclarir tot això

#4.1 Jordi BR, L'H, 26/09/2018 - 10:57

Arm, la pressió al carrer perquè Puigdemont rectifiqués va ser enorme, i el President la va sentir, i per això va recular. Apart, li van fer veure que el 155 estava preparat i que s'aplicaria igualment, ningú li havia donat cap mena de garantía que no s'aplicaria, els Jordis estaven a la presó......

#3 Chris, Lleida, 26/09/2018 - 10:07

amb uns consellers radicalitzats, des del primer fins a l'últim, l'única forma de què dialoguin amb tots els catalans és dimitint colectívament.

#3.1 Jordi BR, L'H, 26/09/2018 - 11:00

Chris, hi ha un problema, per tu i per molta gent l'independentisme no l'accepteu com una opció ideologica i directament ens poseu l'etiqueta de radicals. Jo també veig radicals Rivera, Casado i tots els que están darrera. La diferencia és que nosaltres mai ens tanquem a parlar, i els que no volen parlar queden com els radicals