Publicitat
Política · 13 de Gener de 2022. 10:59h.

Sànchez diu que els indultats no buscaven "sortides personals"

L'independentisme busca una solució per a la resta de 3.000 "repressaliats"

Sànchez diu que els indultats no buscaven "sortides personals"

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha afirmat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que els indultats no buscaven "sortides personals", però, segons els independentistes, encara hi ha unes 3.000 persones "represaliades". "Tenim una confrontació política que cal resoldre políticament", ha afegit.

Les afirmacions de Sànchez contrasten amb el que deien els dirigents independentistes presos abans dels indultats. El mateix dirigent de Junts va rebutjar l'agost del 2020 la petició d'indult que va fer la Lliga Catalana d'Àstrid Barrios i va dir que "si Àstrid Barrios i la gent de la Lliga volgués parlar amb mi els hi explicaria per què no vull l'indult".

"I els hi explicaria per què no és èticament correcte demanar l'indult per un pres polític sense haver-ho parlat abans amb ell. La solució al conflicte polític no passa per solucions individuals. La solució passa per resoldre la situació de tots els encausats i també exiliats", va afegir.

El líder d'Esquerra Republicana de Catalunya va declarar en una entrevista publicada per Nació Digital el 22 d'octubre de 2019 que no tenia cap intenció de demanar l'indult. "L'indult se'l poden fotre per on els hi càpiga", ha sentenciar.

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, es va indignar el passat 5 de maig després que el Tribunal Suprem hagi preguntat als polítics independentistes presos si volen l'indult. "Què s'han cregut? No acceptarem cap humiliació. Ni penediment, ni indult. Ho hem dit al Suprem, al carrer i arreu del món: la defensa de la democràcia no admet xantatges. Ho tornarem a fer! Visca Catalunya lliure", va exclamar a les xarxes socials.

Aquest no era el primer cop que Cuixart el rebutjava i, una entrevista a El Punt-Avui el juliol del 2020, va afirmar que "el president d'Òmnium ni vol ni pot demanar un indult mentre sigui president d'Òmnium. I quan altres entitats ens han proposat fer-ho, ens hem negat a acceptar-ho. Amb tota la humilitat, no ens volem acollir a cap indult ni a cap mesura de gràcia".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Charly, Barcelona, 13/01/2022 - 17:37

Siempre lo mismo, siempre lo mismo, que SOM ELS MILLORS.

#9 Alien, Saturn, 13/01/2022 - 15:49

Ni per passejar-me el gos i recollir-ne els excrements els contractaria jo si tornés mai a tenir un gos.

#8 Alien, Saturn, 13/01/2022 - 15:47

Si semblen una colla d'arreplegats. Amb gent així voleu que Catalunya prosperi i els inversors estrangers s'entusiasmin i que les empreses no tanquin? Vinga home, si són un acudir. Són tots plegats per fugir corrent a algun país verdaderament civilitzat i no mirar mai més enrere.

#7 Alien, Saturn, 13/01/2022 - 15:40

Però si estan tots en política perquè en la vida real estaríen tots a la cua de l'atur! Tot el seu procés és de principi a fi una aventura d'interessos personals. Tan els fot si Catalunya s'enfonsa i queda com un desert cultural i les empreses tanquen i les famílies deixen de parlar-se. La seva butxaca i el seu EGO és l'únic que compta.

#6 Marcial Heredia, el circo de la tele, 13/01/2022 - 14:31

Estos héroes modernos saben que nunca llegará la amnistía. Y el indulto nunca lo disfrutará su muchachada del odio, los 3.000 y creciendo, eso es para los top. Pero la cabra debe tirar inevitablemente al monte y comportarse como que piensa mucho en ellos ¿Habrá servido para algo la payasada? ni consuelo les darán.