Publicitat
Política · 18 de Febrer de 2019. 22:03h.

Sánchez dóna exemple

Torra tampoc ha aprovat els Pressupostos

Sánchez dóna exemple

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, davant la impossibilitat de tramitar els pressupostos després que el Congrés ho refusés, va decidir divendres passat convocar eleccions per al proper 28 d'abril.

"Els anuncio que he proposat la dissolució de les Cambres i la convocatòria d'eleccions generals per al 28 d'abril", va manifestar Sánchez. El no dels independentistes als pressupostos de l'Estat amb el veto de la seva tramitació al Congrés suposa també una dificultat afegida a l'Executiu de Torra per aprovar els comptes catalans.

Les possibilitats d'acord entre el Govern i els Comuns per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat d'aquest 2019 són molt difícils després del rebuig per part d'ERC i el PDECat dels comptes generals de l'Estat. Catalunya en Comú Podem va mostrar-se contrària a l'esmena a la totalitat que van presentar contra els números de Pedro Sánchez, ja que van considerar que limitava els recursos dels quals disposaria la Generalitat.

Els Comuns ja havien suspès a finals de gener les negociacions que mantenien amb el Govern per avalar els pressupostos de la Generalitat per al 2019 després que no es produïssin avanços en les negociacions entre les parts. Els Comuns van afirmar aleshores que veien "molt difícil" assolir uns mínims tot i que van recalcar que tenien la voluntat d'arribar a un acord.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Calígula, Gerona (España), 19/02/2019 - 20:22

Mi abuela decía "mal de muchos consuelo de tontos"

#3 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 19/02/2019 - 11:23

es que en Cataluña, al parecer la "volutat del poble" no está en el Parlament en su conjunto sino en los corrillos de la ANC y Omnium, todo un símbolo de calidad democrática de la "futura" república

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/02/2019 - 23:01

Los separatistas ni disimulan. No es que sin presupuestos gobiernen a base de decretos. No. Aquí basta con cerrar el parlament, su cortijo particular, y santas pascuas. Pero eso sí, "això va de democràcia". Y voy yo y me lo creo. Je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je

#1 A., Barcelona, 18/02/2019 - 22:45

Tanta democràcia i tenen el parlament tancat. Tant parlar de referèndum i la llei electoral catalana encara defensa que els vots a Girona o Lleida valen més que els de Barcelona. Podeu anar pel món plorant que si dictadura que si llibertats bla bla bla. Els que vivim aquí sabem el tipus de "democràcia" que us agradaría imposar.

#1.1 Mesetario, Meseta, 18/02/2019 - 23:25

¿"Llei electoral catalana"?

En realidad, la ley electoral catalana es la ley electoral española por defecto cuando una autonomía no crea su propia ley electoral