Publicitat
Política · 23 de Desembre de 2018. 13:03h.

Sánchez ofereix un nou Estatut

"El diàleg entre la Generalitat i el Govern està avançant i funcionant"

Sánchez ofereix un nou Estatut

El president del Govern, Pedro Sánchez, en una entrevista a La Vanguardia, afirma que "dins de la Constitució podem trobar una solució a la crisi política a Catalunya i que, evidentment, també ha de passar pel referèndum de la societat catalana. Però el problema no és la independència, és la convivència".

En aquest sentit, considera que "el primer que hem de fer és articular una reforma de l'Estatut que podria ser la solució". També reivindica que "celebrar el Consell a Barcelona és una mostra d'estima i respecte cap a Catalunya".

Sánchez apunta que "el diàleg i la cooperació institucional entre la Generalitat i el Govern d'Espanya, tot i el soroll, està avançant i funcionant". "El diàleg sempre s'ha de fer dins de la Constitució i l'Estatut de Catalunya. Fora només hi haurà monòlegs", adverteix. "La Generalitat ha de passar de la proclama al diàleg real", sentencia.

També lamenta que "aquells la única proposta és el 155 perpetu al que aspiren és a perpetuar la crisi a Catalunya". "Entre el 155 perpetu i la unilateralitat que altres proclamen hi ha un espai en el qual es troba la majoria social de Catalunya i del conjunt del país", sosté.

Preguntat per Torra, explica que "li vaig comentar és que hauríem de tenir una relació més fluïda en la comunicació i no només trucar-nos quan hi ha una discrepància". "Encara que és una persona de fortes conviccions, és una persona a qui li agrada el diàleg i que defuig el conflicte. I això és d'agrair", sentencia.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Capit@n España, Purgandus populus!!, 24/12/2018 - 08:05

Este Sánchez es un clon de Zapatero ...Con el Estatut del 2004 nos llevó al desastre.

#8 Tirant, Bcn, 23/12/2018 - 18:50

Ull amb Sánchez que amb tal de seguir vivint a la Moncloa és capaç d'oferir més poder i més diners al separatisme. Si això es confirma el pròxim cop, amb el separatisme enfortit, pot arribar a tenir èxit.
Ull amb Sánchez que pensa "premiar" al colpisme!

#7 Protágoras, bcn.España, 23/12/2018 - 18:34

Un nuevo estatuto (con más competencias) no satisfaría a los nacionalistas radicales y contaría con la oposición de PP y C's. La solución es 155, control de mozos y tv3. Fin de la discriminación lingüística. Y ni un euro público a los miles de chiringuitos separatistas. En unos años pierden la mayoría.

#7.1 FRAN BCN, BCn, 23/12/2018 - 21:16

Prota, creus que es aquesta la solució?. I no creus que generara mes frustacio i mes emprenyament? apa no fotis home !!!!

#6 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 23/12/2018 - 18:20

Santxez se refiere al nuevo Estatuto de Refugiado?.

#5 Decebut, bcn (tbn), 23/12/2018 - 18:10

Què bé! Tornem a la casella de sortida.. Benvinguts a 2004!!

(Gràcies, PSC)