Publicitat
Política · 18 de Desembre de 2018. 20:29h.

Sánchez recorda que el procés no té majoria social

“Reconeguin l’altra part de Catalunya”

Sánchez recorda que el procés no té majoria social

Pedro Sánchez, al Senat (foto: PSOE)

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reclamat a les formacions independentistes que “reconeguin a l’altra part de Catalunya que vostès neguen sistemàticament”. “Catalunya ha de parlar amb Catalunya”, ha afirmat durant la seva compareixença al Senat, on ha afegit que l'independentisme “no té majoria social”.

“Quantes vegades ha votat Catalunya des de 2014? Ha votat almenys en quatre ocasions, si no em falla la memòria, en quatre ocasions: eleccions autonòmiques i els seus referèndums que al final són per a la seva colla”, ha indicat el president de l’Executiu central en resposta a la intervenció de la senadora d’ERC, Mirella Cortès.

Sánchez ha assenyalat que “en quatre ocasions la fotografia és fixa, sempre els diuen els mateix: hi ha un 45-48% de catalans que donen suport a forces independentistes i un 52% que es volen quedar a Espanya”. “Vostès poden tenir majoria parlamentària, però no tenen majoria social”, ha reblat.

També ha negat que els líders independentistes empresonats siguin “presos polítics”, sinó que “són polítics que han comès il·legalitats tal com ha assenyalat Amnistia Internacional”. “Tant el PSC com jo mateix vam advertir diverses vegades al 2017 de les il·legalitats que s'estaven cometent aprovant la llei de desconnexió”, ha subratllat.

La senadora republicana, per la seva banda, ha insistit que “no es pot acusar” als polítics independentistes de rebel·lió ni de sedició “perquè no hi va haver violència”. “La Fiscalia no busca la justícia, és simplement el braç venjador de l'omnipresent nacionalisme espanyol”, ha assegurat Cortès.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Jorge, BcnisnotCat, 19/12/2018 - 10:16

Ahora que Pedro Sánchez reconoce que el independentismo no tiene mayoría social, estaría bien que dejara de hacerles caso y empezara a reunirse con los no independentistas.

#1 Catanyol, Girona, 18/12/2018 - 21:40

No se de que justicia habla la Sta Mireya Cortés...ignorar a más de la mitad de catalanes...perseguir a los que limpian la basura amarilla...marcar puertas de no independentistas.....colocar a primos y parientes en la administración"a dedo"...inventar leyes que solo sirven para vosotros...ningunear el castellano...¿ sigo ?...