Publicitat
Política · 11 de Gener de 2020. 13:19h.

Sánchez té nou ministres més que Rajoy

El president espanyol preveu 4 vicepresidències i 18 ministeris

Sánchez té nou ministres més que Rajoy

Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu

El Govern que Pedro Sánchez encapçalarà estarà format per un total de 23 membres, nou més que l'últim Executiu de Mariano Rajoy i es preveu que tingui 18 ministeris, sis carteres més que Rajoy. L'Executiu de Sánchez també incorporarà per primera vegada a la història quatre vicepresidències, que recauran en Pablo Iglesias, Carmen Calvo, Nadia Calviño i Teresa Ribera.

El gran nombre de ministeris i membres que preveu Sánchez contrasta amb un dels executius més austers de la història, el de Mariano Rajoy, que en plena crisi econòmica l'any 2011 va incorporar 12 ministres i una vicepresidència, essent un total de 14 els membres que el formaven.

Carmen Calvo mantindrà la vicepresidència primera i serà ministra de Presidència i Relacions amb les Corts. Pablo Iglesias assumirà la Vicepresidència Segona de Drets Socials i Agenda 2030. Nadia Calviño també serà vicepresidenta i s'encarregarà de coordinar assumptes econòmics i transformació digital. Teresa Ribera dirigirà la cartera de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

La jurista Arancha González Laya serà la nova ministra d'Afers Exteriors del govern espanyol. Margarita Robles s'encarregarà de Defensa, María Jesús Montero dirigirà Hisenda. Fernando Grande-Marlaska continuarà a Interior i José Luis Ábalos a Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Isabel Celaá continuarà al capdavant d'Educació, Yolanda Díaz a Treball, Salvador Illa a Sanitat i José Luis Escrivá a Seguretat Social, Inclusió i Migracions. Reyes Maroto a Indústria, Comerç i Turisme, Luis Planas a Agricultura, Pesa i Alimentació mentre que Irene Montero liderarà la cartera d'Igualtat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Cris, Barcelona , 12/01/2020 - 10:11

Son dos partidos en uno. Hay que poner más poltronas. Es lo que tiene este gobierno. Más gastos y más impuestos. Y todo disfrazado con escusas progresistas. Acabaran fatal, si no al tiempo.

#8 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , ¿ YA PUEDES DORMIR HAORA ? CON PODEMOS ,, E.R.C. Y LOS DEMAS CADA DIA TE LEVANTARAS SI, 11/01/2020 - 23:23

PEDRO SANCHEZ ¿ SERA PRESIDENTE DE ESPAÑA DURANTE 4 AÑO ? Yo digo que no ..SI CON PODEMOS Dijo no podria dormir Haora que tiene aparte de PODEMOS a los INDEPENDENTISTAS DE E.R.C. Creo debe tener PESADILLAS CUANDO DUERME JA JA . TIC-TAC .. TIC-TAC PEDRO SANCHEZ TIC-TAC TIC-TAC

#7 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , Ya beremos cuando tenga que aprobar los Presupuestos , todos los que lo han hecho Presidente ba, 11/01/2020 - 22:58

La pregunta es sola una ¿ PODRA DURAR 4 AÑOS DE GOVIERNO SOCIALISTA EL P.S.O.E. DE PEDRO SANCHEZ ? Con un Ministro de Cultura que no es del ramo de la Cultura que no sabe nada del mundo de la cultura . LO QUE COMENÇA MALAMENT ACABA SEMPRE MOLT PITJOR.. Pedro Sanchez no cumplira nada de lo pactado con E.R.C. es un FET ..

#6 Gobierno cuatricéfalo, Barcelona, 11/01/2020 - 21:00

Fa anys tenia de veïna una senyora gran molt eixerida que deia, miri prefereixo que es quedin els que ja hi són que no pas que en vinguin uns de nous, aquests ja els han fet, els que vindran encara els han de fer. Paraules sàvies. Quants mil.lions de més ens costarà mantenir aquest nou govern cuatricéfalo????

#5 Nuevo mundo , Capetown del Llobregat, 11/01/2020 - 18:22

Si Isabel la Católica s'haguès transvestit en Sanchez al segle XV el vaixell de Cr. Colon hauría tingut un capità, quatre contramestres quinze segons de bord y quaranta oficials a més de 2 o tres mariners. La travessia de Palos al continent americà hauría naufragat abans d'arribar a Canaries. Santàngel hauría quedat arruïnat.