Publicitat
Política · 23 de Juny de 2012. 13:01h.

Sanchis retreu a Duran que no lluiti pels "Països Catalans"

"Com a catalanista que és, hauria de lluitar pel concepte amb molt més convenciment"

Sanchis retreu a Duran que no lluiti pels "Països Catalans"

Vicent Sanchis

El periodista Vicent Sanchis, en un article a l'Avui, recorda que "Josep Antoni Duran i Lleida ha criticat als dirigents d'Esquerra que facin servir el terme Països Catalans. Però, quantes vegades s'ha implicat en la lluita per la vitalitat del català al País Valencià?".

"Per què no ha fet servir el mateix to i el mateix convenciment per criticar la pretensió de l'actual govern aragonès, que nega la unitat de l'idioma amb l'única pretensió d'aïllar el català de la Franja, convertir-lo en un patuès i esclafar-lo com una cuca de camp molesta?", pregunta.

"Com és que Josep Antoni Duran i Lleida no s'ha dirigit amb la mateixa determinació a l'actual govern balear i li ha recriminat que maltracti la seva llengua –que també és la de Duran–? Què és més contraproduent, l'ús del terme Països Catalans o l'eliminació del requisit de conèixer el català per accedir a la funció pública a les Illes Balears?", afegeix.


"Totes aquestes “altres” preocupacions no paguen la pena? O és que Josep Antoni Duran i Lleida només s'identifica amb els ànims escalfats o les sensibilitats hipertrofiades dels valencians que se senten espanyols?".

"Si Duran hagués excel·lit fins ara en la preocupació i en l'activisme a favor de la integritat i la vitalitat de la llengua catalana en tots els territoris que la tenen com a pròpia, la preocupació per l'ús inapropiat de segons quins termes seria lícita, lògica i productiva".

"Josep Antoni Duran i Lleida pot discrepar de la pertinència del terme, però, com a catalanista que és, hauria de lluitar pel concepte amb molt més convenciment", conclou.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#25 Alan, Barcelona, 26/06/2012 - 06:59

Cómo se puede luchar por algo que no existe? es como intentar luchar por la Tierra Media o la Atlántida. El país de Nunca Jamás jeje
Hay que ver lo divertidos que son los indepe.

#24 Fran, Llinars, 25/06/2012 - 13:04

Aquest es pensa que per treure´s una lletra del nom ja té dret a la corresponent subvenció. Cognom Sanchis diu?.

#23 Paula O, Barcelona, 25/06/2012 - 00:03

En Duran mai no ha estat catalanista. És més espanyol que el chorizo de Cantimpalos. I només treballa en benefici propi. No cal perdre el temps amb ell. De fet. al seu partit ja li comencen a sortir rebels amb causa. Bye, bye, Duran

#22 Frank, berga, 24/06/2012 - 19:06

Si los españoles o los ingleses estuvieran reclamando la unidad de su imperio los mejicanos y los yankis se estarian partiendo el culo de risa venga hombre aterriza en el siglo xxl

#21 robeertg, bcn, 24/06/2012 - 15:12

Un bon general sap quan es l' hora de replegar forces i lluitar per allò que encara es pot defensar.
Quan els valencians i mallorquins es desenganyin d' Espanya i de les seves mentides sempre ens trobaran