Publicitat
Política · 12 de Desembre de 2009. 18:40h.

Sant Jaume de Frontanyà obre el sí a la independència

Dels 21 vots possibles, hi ha hagut 19 vots, amb 18 a favor del sí i un pel no

Sant Jaume de Frontanyà obre el sí a la independència

L'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, Ramon Vilalta, en el moment de votar a la consulta (foto: ACN / Xavier Alsinet)

Sant Jaume de Frontanyà ha obert aquest dissabte el camí cap a la independència. De 21 vots possibles, hi ha hagut 19 votants, amb el resultat de 18 a favor del sí i un vot a favor del no.

Amb només 21 habitants al padró que poden votar, ha avançat la consulta per a la independència i s'ha convertit així en el segon poble de Catalunya a expressar la seva voluntat sobre aquesta qüestió, després d'Arenys de Munt.

Un total de 166 municipis celebraran la consulta aquest diumenge. Més de 700.000 persones podran votar al llarg del territori català. Osona és la comarca on més municipis s'han adherit a la campanya i Sant Cugat del Vallès, la ciutat amb més habitants.

L'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, petita localitat del Berguedà, la més petita de Catalunya, ha declarat: "Així ens fan més cas els mitjans de comunicació i podem donar publicitat al poble".

L'únic espai municipal de què disposa el municipi, l'escola del poble, ha obert les portes a les nou del matí. La primera veïna del poble que s'ha acostat al col·legi, Maria Pérez Vinyals, ha votat pel sí, pocs minuts després de les nou. L'escola ha estat oberta fins a les dotze del migdia i de tres a sis de la tarda. Tot i això l'alcalde, Ramon Vilalta, havia assegurat que "si algú s'endarrereix, l'esperarem".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 josepxicot, barceolna, 13/12/2009 - 21:53

Ara cap a l´independència tot solets,que
es paguin totes les seves necessitats,
no volem els seus diners,veureon van.
Quina manera de perdre el temps,aquests
poblets sòn els que mès necessiten de
la solidaritat espanyola.No tenen res,sòn
pobres.

#20 Español, España, 13/12/2009 - 12:14

Bien, supongo que entonces este pueblo ya es independiente. Ahora España ya no tendrá que pagarles las pensiones, sanidad, educación, etc. Ojalá fuera vinculante y no un circo. Lo Españoles nos ahorraríamos mucho dinero en mantener a esta gente.

#19 Arseni, Barcelona, 13/12/2009 - 10:23

Govern provisional: Laporta, president; Benach, ministre de Transports; Alavedra, Hisenda; Prenafeta, Obres Públiques; Millet, Cultura i Joan Oliver, Afers Exteriors. Pot semblar conya però, ¿seria posible un govern més patriota? M'ho veig a venir.

#18 Krosta, bcn, 13/12/2009 - 09:53

Aquesta penìnsula no és una pell de brau, és de vaca. Les banyes són el País Basc i Catalunya la mamella.
ja n´hi ha prou

#17 Francesc, Barcelona, 12/12/2009 - 23:50

Quin pensament únic? Quin? Altra cosa és qe no t'agradi el fet. Comença per aquí, home!