Publicitat
Política · 9 de Març de 2018. 10:56h.

Santi Vidal equipara l'Estat espanyol amb el franquisme

L'exjutge compara el seu cas amb la "depuració d'alts funcionaris de l'Estat a la dictadura franquista"

Santi Vidal equipara l'Estat espanyol amb el franquisme

Santi Vidal

L'exjutge Santi Vidal considera que la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de denegar-li el reingrés a la carrera judicial és equiparable a la "depuració d'alts funcionaris de l'Estat" que hi va haver quan es va passar de "la República del 32 a la dictadura franquista".  "Se'ns dubte és una persecució ideològica", ha assegurat.

Vidal ha afirmat en declaracions a Els matins de TV3 que "ara està passant exactament el mateix". "Almenys -ha dit- han començat la cacera de bruixes. Una mica l'estil McCarthy dels Estats Units: els que pensen diferents són desafectes al règim i, per tant, a aquest els privem de la seva llibertat, els seus drets o els privem de la seva feina".

L'exsenador ha qüestionat el comunicat del CGPJ perquè "no cita cap article de la llei" i considera que se li ha impedit tornar a fer de jutge perquè "no comparteixo la unitat d'Espanya". "Confiava que com a màxim em dirien que no em volen de jutge a Catalunya i m'enviarien a Galícia o Extremadura", ha reconegut.

Santi Vidal ha manifestat que "quan lluites per la llibertat del teu país el preu mai és massa car" i creu que "ha valgut la pena". "Mai et penedeixes d'haver fet una feina que ha ajudat a avançar a Catalunya", ha dit sobre la seva etapa de senador.

L'exjutge ha reconegut que en la política "vens una imatge d'optimisme, a vegades, una mica exagerat", però no ha descartat que Catalunya pugui assolir la independència i creu que "potser d'aquí dos o tres anys podria formar part de la judicatura de Catalunya".

Finalment, Vidal ha reconegut que l'independentisme ha "comès alguns errors" durant el procés que, segons ell, "era molt complex". "Ni s'anava a la velocitat que calia ni hi havia fonaments prou sòlids. Feina se n'ha fet molta, però hem comès uns quants errors", ha remarcat.

"No ens ha sortit bé a la primera. És cert i el primer que s'ha de fer és reconèixer-ho això. Ara s'obre una nova etapa. Si aquesta nova etapa durarà un any, dos, cinc o deu ho dirà el futur", ha conclòs l'exsenador.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#40 M. Pilar, Barcelona, 09/03/2018 - 18:56

A aquest personatge, ni escoltar-lo!!! Que el bombin!

#38 Sergi , Barcelona, 09/03/2018 - 16:56

Si Santi, si, es un Estat tan franquista i represor que demana que un jutge respecti les lleis, mare de Deu quina represio.

#37 Un xaiet, Savanah del Llobregat, 09/03/2018 - 16:54

No era aquest que pretenía crear un estat policial amb llistes negres?.

#36 M, Sabadell, 09/03/2018 - 14:46

Este hombre no está depurado, solo está empurado por desleal e ignorante.
Pero que no se preocupe siempre podrá ser consejero de la república catalana.......en sus sueños.

#35 Ramon, Terrassa, 09/03/2018 - 14:40

Ya tardaba en aparecer el rollito. Estos querían independizarse a cargo de los presupuestos del Estado del cual querían independizarse.
Anda!!