Política · 7 d'Octubre de 2020. 08:52h.

Santi Vila admet ara que el procés "va ser impropi d'una democràcia"

"Porto la pena amb mi i em temo que m'acompanyarà sempre"

Santi Vila admet ara que el procés "va ser impropi d'una democràcia"

L'exconseller Santi Vila, en un article a La Vanguardia, demana l'indult per als polítics independentistes presos tot i admetre que "el que va passar a Catalunya el 2017 cal reconèixer que va ser impropi d'una democràcia liberal madura i avançada. Pel que a mi em correspon, porto la pena amb mi i em temo que m'acompanyarà sempre".

"Tan cert com que, com van afirmar els propis magistrats que van dictar sentència al Tribunal Suprem, aquella va ser una causa d'innegable caràcter polític, que mai va haver d'haver arribat als tribunals", afegeix. Per Vila "més de tres anys a la presó és temps suficient per acreditar el càstig i la gravetat dels fets".

"Els polítics i activistes presos del procés han de ser indultats. I el vuitcentista delicte de sedició, que a Europa ningú entén, reformat. Els condemnats hem de reconèixer que vam errar en moltes de les decisions preses i ens hem de comprometre amb la reconciliació", sosté.

També considera que "a Catalunya és urgent restaurar el consens constitucional trencat com a mínim des del 2010, procurant recuperar a gairebé la meitat dels catalans que estan convençuts que això de ser català i al mateix temps espanyol de nou torna a ser de conjugació impossible".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#31 Sarola, Castelldefels, 10/10/2020 - 17:38

Son una colla de inmadurs i de covards. Va ser un delicte de REBELIO clarisim . Tots els criminals que hi varen participar es mereixien/mareixen ser a la presó de Badajoz ,al menys , durant 25 anys.

#30 Lolo, Barcelona, 08/10/2020 - 14:43

Santi, Quien no te conozca... que te compre

#29 Oriol Sànchez Lòpez, Marte, 07/10/2020 - 23:02

Ya te digo, Santi Vila....el otro día la guardia civil me puso una multa y me quitó seis puntos....POR CONDUCIR UN COCHE!!!....aghag....llibertag....ho tornare a fer...

#27 Galba, Barcelona, 07/10/2020 - 17:41

I perquè no calla de una punyetera vegada? Els independentistes l'unic que saben fer, fins i tot quant estan arrpentits (?), es parlar, escriure llibres i articles i sortir a radios i teles. Sr. Vila, si abans era voste perfectament prescindible, imaginis ara! Calli ja!

#26 Un musclu, Bcn, 07/10/2020 - 14:04

A buenas horas, mangas verdes...que diuen