Publicitat
Política · 12 de Juny de 2019. 18:58h.

Santi Vila admet que Espanya és una democràcia

L'exconseller afirma que és “homologable a la resta de democràcies del seu entorn”

Santi Vila admet que Espanya és una democràcia

Santi Vila, en el seu últim torn de paraula al Tribunal Suprem

L'exconseller d'Empresa, Santi Vila, ha defensat en el seu al·legat final al Tribunal Suprem que Espanya és un Estat de dret “homologable” als del seu entorn, a diferència de les tesis que defensen certs sectors de l'independentisme que han equiparat l'Estat espanyol amb Turquia.

“No comparteixo la idea que Espanya com a Estat de dret no sigui una democràcia homologable a la resta de democràcies del seu entorn. Espanya com a democràcia ha de tenir les seves limitacions, els seus defectes, els seus fantasmes, també té els seus punts forts, les seves virtuts”, ha afirmat.

Vila també ha assegurat que “vaig actuar respectant sempre la legalitat” i “respectant la lletra de la Constitució”. “Per defensar la meva lleialtat a la Constitució també he rebut les meves cops de destral a Catalunya”. “He rebut pals a Catalunya per oposar-me a qualsevol decisió unilateral”, ha afegit l'exconseller.

L'extitular d'Empresa ha indicat que va dimitir del Govern “frustrat” perquè “no es van donar les condicions de confiança” entre el Govern espanyol i la Generalitat per trobar una solució acordada. “Vaig dimitir perquè el Molt Honorable President Carles Puigdemont no podia o no volia convocar eleccions ajustada a la llei”, ha manifestat.  També ha explicat que va intentar "fins l'últim minut" un acord amb Madrid i es pregunta "com hem artibat fins aquí".

Santi Vila ha conclòs la seva intervenció davant el tribunal expressant la seva “plena confiança en la justícia” i esperant que “amb la seva sentència formin part de la solució i no del greuge del problema en el qual mai hauríem d'haver-nos ficat”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Jesús Romero, Chiclana, 14/06/2019 - 01:37

GRACIAS, SANTI. GRACIAS DE VERDAD. Cómo se llegó hasta aquí? Sembrando odio durante años. Llegó el tiempo de la cosecha como recuerda el Eclesiastes. Tempus plantandi et tempus collectandi. Si no fuera por esa mitad de catalanes rehenes de los que se apropian hasta del nombre común... igual hasta me gustaría apresurar la independencia. Qué pena

#7 Didac, Barcelona, 13/06/2019 - 11:19

Per molt que ara aquest vulgui fer d'assenyat, cosa que està bé, no es pot oblidar que l'hemeroteca el te les imatges dels seus discursos abrandats contra l'Estat i contra tot alló que tingues una flaire provinent de ponent. Aixi doncs que no ens enganyi amb les conversions de conveniencia perque en el fons te la mateixa traca que els altres.

#6 TARARÁ, Barcelona, 13/06/2019 - 01:05

Va baixar del tren a temps, abans del desafortunat xoc de trens, i no li perdonaran mai, un botifler. Els que van xocar i ara estan a Bèlgica i a Suissa, uns exiliats. Així és la vida.

#5 Albert, BCN, 12/06/2019 - 22:36

Ha descubierto también la tortilla de patatas?

#4 Neferu, Barcelona, 12/06/2019 - 21:24

¡¡Olé sus coj que, los tiene más bien puestos que todos los lazis juntos!!! porque, sabiendo la que le va a caer por parte del rebaño decide ser valiente y contar la verdad del procés y que él ha vivido en primera persona. ¡¡Bravo, Santi!!