Política · 12 de Novembre de 2017. 11:12h.

Santi Vila 'amenaça' el PDECAT

L'exconseller adverteix que "si manté el plantejament per la via unilateral, només puc fer un pas al costat i ser un ciutadà corrent"

Santi Vila 'amenaça' el PDECAT

Santi Vila, amb Puigdemont i Munté, abans d'un Consell Executiu (Foto: Rubén Moreno)

L'exconseller Santi Vila ha manifestat que "si el sobiranisme, i en particular el PDECAT, mantenen el plantejament per la via unilateral, només puc fer un pas al costat, tornar a ser un ciutadà corrent i treballar des de la societat civil, com a militant de base, perquè un dia [les seves idees] tornin a ser hegemòniques".

Vila renuncia a la independència unilateral en un article publicat a 'La Vanguardia' titulat "Fem-ho bé!": "Havíem de dur el país a la preindependència i hem tornat a la preautonomia". "Penso que és ben legítim defensar la independència, això sí, per la via escocesa i mai tirant pel dret, al marge de l'ordenament", remarca.

L'exconseller exposa que "la pregunta que ens hem de fer, però, és si la intransigència, la incapacitat i, fins i tot, els tics catalanòfobs d'alguns, justifiquen respostes polítiques que puguin posar en risc tot el progrés material i espiritual que hem aconseguit durant els darrers quaranta anys. Penso honestament que no".

"Tan cert com que la idea independentista és i ha de continuar sent ben legítima en qualsevol ordenament legal que es vulgui democràtic, ho és que una aspiració d'aquesta magnitud requereix grans majories que li donin suport, un respecte escrupolós a les minories i fer les coses bé", afegeix.

6 Comentaris

Publicitat
#5 botifler1914, Sinitaca, 13/11/2017 - 13:31

O los mandas o te echan a la calle.

#4 Josep, Barcelona, 12/11/2017 - 17:02

Doncs que plegui. Adeu

#3 Irene, Can Fanga, 12/11/2017 - 12:25

Igual Iceta te acoge.

#2 MJ, Sabadell, 12/11/2017 - 12:16

Muy loable si lo hubieras dicho después de los días 6 y 7 de setiembre. Mantener la silla hasta el último minuto a costa de tus " principios" te desacredita.

#2.1 Judith Aldeguer, Granollers, 12/11/2017 - 13:01

Pero ha cobrado que es lo que cuenta. Ains no perdó, Catalunya té status com si fos la meva parella. Solo se lo creerán los palurdos y las palurdas y, dado que es un país libre creer lo que queráis. Declaraciones extemporáneas que no son de recibo.

#1 patumeiro, Sant Patumet, 12/11/2017 - 12:00

Santi, dejalo ya. Dedicate a otras cosas, no son tiempos para la lirica.