Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2020. 10:27h.

Santi Vila canvia de parer sobre Puigdemont

Passa de l'"admiració" a dir que és "molt implacable"

Santi Vila canvia de parer sobre Puigdemont

L'exconseller Santi Vila subratlla en el seu segon llibre "Vèncer i convèncer. Del banc dels acusats al compromís amb la reconciliació" (Pòrtic) que "les discrepàncies polítiques" amb Carles Puigdemont "es van fer petites i l'empatia i la meva admiració per ell no van fer sinó acréixer" després de trobar-se a Waterloo. Tanmateix, Vila diu ara en una entrevista a l'Ara que l'expresident de la Generalitat és "molt implacable".

Vila nega que no es pugui discrepar de Puigdemont com afirma Marta Pacal i assegura que "és una impressió injusta". "Jo discrepo molt del president Puigdemont. Hi ha una discrepància política de fons, de confiança cap al que pot donar de si Espanya", afegeix.

També exposa que "és un home molt implacable" quan ha de prendre decisions sobre el partit, però puntualitza que "s’han de contextualitzar" perquè, segons ell "està entre l’espasa i la paret".

Santi Vila remarca que "en aquests moments el president prioritza la lleialtat a la vàlua, i potser en altres circumstàncies es podria envoltar de quadres més valuosos, però ara el que ha de fer és dir 'Quins són els que em són més lleials?'".

Finalment, l'exconseller fa referència a la seva trobada a l'expresident a Waterloo i manifesta que "sento una gran admiració per com porta la creu de l’exili i de la presidència, de ser el 130è president de la Generalitat i haver hagut de viure aquest moment".

"Ell viu ara, jo crec, desconcertat, com alguns que el van empènyer al precipici s’erigeixen com els baluards de posicions pragmàtiques i possibilistes. “Com ens hem de veure -diu-. ¿I en aquell moment no em podien haver ajudat una mica més?”, conclou.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Miquel, Girona, 15/02/2020 - 10:38

Voldrà dir lleialtat al mandat i als seus votants.

#6 Fran BCN, BCN, 14/02/2020 - 23:45

Ho pots dir ben clar, és un fanàtic....

#5 atl.lota, pineda, 14/02/2020 - 20:06

No et semblava poc fer de PROFESSOR?? que ficarte a viure de la politica. Tot son mestres i més ,mestres... Una labor tan NOBLE, tan BONICA i ficar-se amb els que volen MATAR CATALUNYA!!!!!!!!!!!!!!!!Home Santi, pensa una mica T'ha costat prou veure com es aquest noiet de Water...... J a era hora,!!!!!

#4 Albert, BCN, 14/02/2020 - 14:39

Hi ha una expressio tipica en castella per resumir lo que es el Vila aquest... "lameculos" en diuen.

#3 Figueras, Figueras, 14/02/2020 - 13:14

Ahora todo son lamentaciones... Será que no se os aviso, por activa y por pasiva, incluso vuestros propios letrados... Habéis sido muy poco profesionales, demasiado temperamentales y os habéis dejado aconsejar por gente sin dos dedos de frente, y para postre, ahora con letrados de baja calaña. Os auguro un mal futuro.