Publicitat
Política · 5 de Març de 2017. 11:31h.

Santi Vila: “el repte que tenim és promoure un cultura rica”

El conseller diu que és una “oportunitat d'alliberar-se de cadenes”

Santi Vila: “el repte que tenim és promoure un cultura rica”

Santi Vila (foto: PDECAT)

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha assegurat que un dels reptes del procés sobiranista és construir una Catalunya que promogui “una cultura rica, estimulant i accessible a escala nacional i alhora d’excel·lència a escala global, d’impacte planetari”. També ha defensat que la cultura representa una “oportunitat d'alliberar-se de cadenes” per esdevenir “homes i dones lliures” amb “responsabilitat moral” i que “alimentin la seva curiositat, l’esperit crític i ètica del dubte”.

Vila ha assegurat que “la cultura és un valor en ella mateixa” i ha rebutjat considerar-la com “una cosa només per a erudits”, “o que estem davant una oportunitat econòmica per generar ocupació i industria”. En aquest sentit, ha sentenciat que la cultura és “el quart pilar de la societat del benestar”.

El conseller ha assenyalat com un altre objectiu de futur “aconseguir trobar l’equilibri entre la macrocefàlia barcelonina, la seva massa critica, i l’expressió cultural a la xarxa de ciutats i capitals de comarca que vertebren tot el territori”. El titular de cultura ho ha dit durant la cloenda de StartCat sobre 'Cultura i llengua, motors de llibertat i cohesió social', celebrat a l’Ateneu Barcelonès.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 06/03/2017 - 12:36

¿Para enriquecer hay que amputar, prohibir y vetar? A mi pónmela un poco menos "enriquecida".

#15 pepe.----, andorra, 06/03/2017 - 10:47

malo cuando el estado promueve cultura, el estado, la administracion, no esta para hacer nada ni mas rico ni mas pobre, esta para organizar y hacer cumplir las leyes,lo demas es totalitarismo. El mismo discurso, parecido, tenia Goebbles con lo de la cultura alemana...

#14 Juvenal, Upper Gratallops, 06/03/2017 - 00:16

Quan un nacionalista comença a parlar de "deslligar-se de cadenes" hem comencen els neguits. Quan el mateix interfecte parla de "sentit crític i ètica del dubte" es passa a la por. Quan acaba amb ho de ser "homes i dones lliures" ja m'entra el pavor. Que entrendran aquests per cultura? Espero q

#13 Carlos BCN, Barcelona , 05/03/2017 - 16:42

Es rica sin duda, con todas las subvenciones que recibe ;) eso sí, diversa ya no tanto...

#12 Carlos Gomez, tanto tonto monta tanto, 05/03/2017 - 16:18

Nuria Felu, Toni Alba i l´Empar Moliner.

Cinturons de seguretat i a resar el que en sapiga.

El nivell no baixa eh ? ja estan totalment desmelenats.