Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2017. 09:32h.

Santi Vila suplica ara un "alto el fuego"

El conseller d'Empresa admet que “mig país” no està per la independència

Santi Vila suplica ara un "alto el fuego"

El conseller d’Empresa, Santi Vila, en una entrevista a El món a RAC1 ha demanat un “alto el foc” i ha advertit que “les preses poden fer malbé el somni”. “Tenim a mig país que no dóna reconeixement a tot aquest procés”, ha remarcat.

El conseller ha demanat “no prendre decisions irreparables com la suspensió, noves detencions que tensarien el país, signar una treva que ens permeti un moviment de moderació”. Vila s’ha defensat de les crítiques perquè “ja no calen demostracions de patriotisme”.

"No es pot posar aigua al vi, el resultat del referèndum vincula el Parlament, però les passes les hem de calibrar moltíssim”, ha argumentat, a més de considerar que “en qualsevol negociació d'un conflicte, el primer estadi ha de ser la distensió. Pot ser uns dies, unes setmanes, uns mesos”.

A criteri del conseller, “estem en una situació clarament d’empat tècnic”. "Si analitzem el que ha passat aquesta setmana, tots els instruments coercitius que tenen els utilitzaran si cal”, ha advertit.

Vila ha remarcat que “hem de procurar no generar dinàmiques de boicot a banda i banda perquè una empresa té domicili aquí o allà. És una agressió”. “La nostra obligació és no portar la gent a una situació de conflicte”, ha defensat, a més d’assegurar que “tots els consellers busquem espais de diàlegs”

Publicitat
Publicitat

99 Comentaris

Publicitat
#74 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , SANTI VILA PARECIDO A ZAPATERO Y NINGUNO DE LOS DOS QUIERE LA INDEPENDENCIA, 07/10/2017 - 21:08

SI Mirais bien aSanti Vila hos recordara mucho a ZAPATERO por los ojos la seja pero hay dos Diferencias UNO ES DE DERECHAS y el otro de Izquierdas uno es Homosexual y el otro Heterosexual NADAPequeñas diferencias Claro que hoy dia las Izquierdas tambien hasen politicas de Derechas BAJAR Impuestos lo hacen las derechasCardedeu baja impuestos

#73 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , sSANTI VILA U FA TOT PER EL MATEIX NO PAS PER CATALUNYA ES ANTI-INDEPENDENTISTA I VOL SER PRESIDEN, 07/10/2017 - 20:41

SANTI VILA Conseller d´empresa diu MIG PAIS NO ESTA PER LA INDEPENDENCIA ,, Cal dir que el es un del MIG PAIS Que no volem la Independencia SANTI VILA ES ANTI--INDEPENDENTISTA . Igual estigui amb PDECAT El no vol ni creu en la Independencia UN CATALÀ RENEGAT . El esta en politica per interes propi no per Catalunya

#72 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 06/10/2017 - 19:12

Un nou organisme internacional s’ha pronunciat sobre l’episodi violent del passat 1 d’octubre a Catalunya. Es tracta de l’OSCE PA, l’Assemblea de Parlamentaris per a la Seguretat i la Cooperació a Europa.

#71 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 06/10/2017 - 18:28

El jutge obre diligències per la repressió policial de l'1-O.
El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona discrepa del fiscal, que negava que l'actuació de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil alteressin la "convivència" durant el referèndum.

#70 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 06/10/2017 - 18:16

Un 52% dels francesos considera que "cal tenir en compte" el resultat del referèndum del primer d’octubre a Catalunya, segons un sondatge de l’empresa Odoxa-Dentsu Consulting per a Le Figaro i France Info, "en la mesura que milions de votants van plantar cara a la prohibició del poder central d’anar a votar i el seu desig d'independència"