Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2017. 22:54h.

Santi Vila també frena

El conseller d'Empresa assegura que "cal una última oportunitat al diàleg"

Santi Vila també frena

El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha fet una última crida al diàleg amb el Govern espanyol abans de prendre cap decisió unilateral. Vila considera que abans d'una declaració d'independència per part del Parlament, la prioritat hauria de ser la de "donar una última oportunitat al diàleg i comprometre's ambdues parts a no prendre noves decisions unilaterals". En un article al diari Ara titulat "Hores greus en un país per a tots", el conseller ha admès que, tot i que "el referèndum ens vincula i ens obliga és tan cert com que la repressió a la qual va ser sotmès va alterar la jornada i els resultats. I així ens ho han fet notar els observadors internacionals". 

Vila també ha abordat la mediació com una possible sortida al problema: "buscar la mediació de persones de reconegut prestigi per als dos governs, que propiciïn una negociació de bona fe i transparent entre les dues legitimitats enfrontades, la sobiranista i la constitucionalista". El conseller ha recalcat que "l'alternativa al diàleg i a l'acord que busquem a Catalunya és el conflicte i les seves conseqüències sobre l'economia a Catalunya i al conjunt d'Espanya".

Vila també ha condemnat durament la brutalitat de les càrregues policials que es van dur a terme en molts col·legis electorals per evitar les votacions durant el referèndum de l'1-O i ha demanat responsabilitats als responsables polítics que van donar l'ordre. "No ho oblidarem mai. Els demòcrates de Catalunya i del món no oblidarem mai la brutal i desproporcionada repressió infligida per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional diumenge passat contra ciutadans de bona fe", explica el conseller en l'article. "Tot va començar amb els crits insultants de 'a por ellos', i ha seguit amb l'intimidatori 'que nos dejen actuar' de policies exaltats. Aquest comportament impropi d'una democràcia de la Unió Europea exigeix la depuració de responsabilitats policials i la reprovació i dimissió dels responsables polítics que van ordenar-ho".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#24 Joan Josep, Barcelona, 06/10/2017 - 13:34

Sembla que ja es donen compte de que el cami unilateral no te cap ni peus. Aixó em fa llençar dues hipòtesis:
1. Ja ho sabien i ens han enfangat per mantenir el poder i evitar pagar les malifetes.
2. Són tant ineptes que es creien el que deien.
No sé que és pitjor.
Sense oblidar l'exèrcit de savis, intelectuals, polítics, historiadors i a

#23 botifler1914, Sinitaca, 06/10/2017 - 10:32

Dialogo si, pero para pactar los términos de vuestra rendición.

#22 Montserrat, Barcelona, 06/10/2017 - 09:57

Amb insurrectes de la llei ni pa ni aigua! Aquest tambe demanava dialeg el 23F amb en Tejero? Desenganyat inocent, aquest delinquent d'en Puigdemont es la viva imatge del seu predecesor a l'altre cantó el Tejero. Espero que tingui també el mateix premi: presó, pero a fora de Catalunya on tothom pugui escridasar-lo en l'idioma de Cervantes!

#21 Misofobia estadística, Gavá, 06/10/2017 - 08:48

un mes, hoy 6 de octubre y exija a la otra parte cuando le conviene que todo sea legal y en cambio ellos, no reconozcan aquellas leyes que van en contra de sus ideas e intereses políticos y solo aceptan la que les convengan.

#20 Misofobia estadística, Gavá, 06/10/2017 - 08:47

Acepto que fue una metedura de pata, cagada monumental, de quien fuera, intervenir en el desarrollo del Referéndum Ilegal. A cada acción su correspondiente reacción con la Ley. Pero eso no es ni será óbice, para que todos los reproches a modo de ejemplo, del cumplimiento estricto de la legalidad vigente venga de quien se la saltó ahora hace justo