Publicitat
Política · 31 d'Octubre de 2017. 10:35h.

Santi Vila vol salvar les restes del naufragi

L'exconseller anuncia que vol ser candidat del PDECAT

Santi Vila vol salvar les restes del naufragi

L’exconseller Santi Vila, en declaracions a El món a RAC1, ha confirmat que vol ser el candidat del PDECAT a les properes eleccions. “Efectivament vull ser el candidat del PDECat i ja n’he parlat amb la Marta Pascal i l’Artur Mas. El meu programa electoral inclourà la independència de Catalunya ajustada a dret”, ha dit. “Hi ha molts votants que se senten orfes d’aquest tipus de plantejaments”, ha defensat.

Vila ha afirmat que “tinc l'equip, els suports i la determinació”. “S’ha de fer un plantejament on la idea de la independència sigui un element a perseguir però on només sigui un instrument”, ha dit, a més de constatar que “no em consta que hi hagi cap altre membre del PDECat que hagi demanat ser candidat”.

L’exconseller ha criticat que “he tingut molts companys de govern que han exhibit una ingenuïtat impròpia de la edat que tenen”. “Oriol Junqueras s’ha de justificar i explicar ell en totes les manifestacions que ha fet”, ha afirmat d’altra banda. “Vaig combatre en públic i en privat la votació del dies 6 i 7 de setembre i la vaig desaconsellar fins a l’últim minut. Jo no hi vaig votar perquè no sóc diputat”, ha apuntat.

També ha remarcat que “a mi no em fa sentir especialment confortable una llista única. Sí que crec que està bé que tinguem punts del programa compartits”. “Hem de veure amb quins compromisos concorren Esquerra i la CUP i com pensen fer la independència. Només en funció d’això si jo sóc el candidat del PDECat se’ns podria sumar o no al bloc sobiranista”, ha considerat.

Tot i això, ha advertit que “compte amb què ens comprometem en els programes electorals perquè ens podem trobar al mateix lloc que després de la DI”. “Mai vaig donar instruccions als meus departaments sobre preparar la independència perquè no veia aquesta jugada”, ha sentenciat.

Santi Vila ha fet aquestes declaracions malgrat que ha estat conseller dels governs de Mas i de Puigdemont i que no va dimitir fins el passat 26 d’octubre, just abans del pel del Parlament on es va declarar la independència. De fet, en un acte fa un mes encara deia que “si cal anar a la presó hi anirem”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ESTACIÓ DE TREN SENSE MARQUESINES, E.R.C. ..VAL MÉS ANAR SOLS QUE EN MALES COMPAYIES NO ANEU AMB CORRUPTES I GENT DE DRETES SOU, 01/11/2017 - 06:08

SANTI VILA Vol fer de DURANT I LLEIDA EL PDECAT no li sortiria pas bé millor Marxi no ja LLoc per el. Si vol una Catalunya Espanyola el P.P. es el seu Partit Politic Ja que tambe es de Dretes con es EL PDECAT Tambe es Corrupra Con el PDECAT .No estic a favor de unaltra LlISTA UNITARIA Millor SOLA E.R.C. Guanyaria més

#17 Rodejet, Barcelona, 31/10/2017 - 16:37

Vila és incapaç de salvar-se del seu naufragi personal.
Vila és un mentider compulsiu que fa 2 mesos que deia que si calia anava a la presó.
Vila, sense ideologia, sense escrúpols.

#16 Joan del Bages, Manresa, 31/10/2017 - 16:20

Ah ! El pronòstic d'aquest "geni" de la política que tenim al Bages fet al restaurant "El vermell" s'está complint fil per randa. I la "coherència" de la gent d'aquesta rèmora del CDS, també. Va dir que si no esdevenia la independència buscarien un candidat autonomista...

#15 Alfons Maristany, BCN, 31/10/2017 - 12:32

Landelino Lavilla

#14 Sanfeliu, Barcelona, 31/10/2017 - 11:51

Aquest es igual que els altres, potser mes "gatamaula" i mes covard, tot i que vol emular l'au Fenix i erigir-se en el regenerador d'una via desacreditada. No se li ha de fer cas i el seu destí ha de ser la comdemna pura i dura, i afegir-lo, en fila india, cap a Soto del Real. El 21-D no n'ha de quedar ni un de tot aquesta banda de delinquents.