Publicitat
Política · 19 de Juny de 2018. 19:56h.

Santi Vila vol tornar

Ara diu que se sent més proper a "un gai del PP que a un catalanista acèrrim del Pirineu"

Santi Vila vol tornar

L'exconseller Santi Vila en una imatge d'arxiu

L'exconseller de Cultura Santi Vila ha afirmat que se sent molt més proper "a un gai del PP que a un catalanista acèrrim del Pirineu". Vila, que ha concedit una entrevista a la revista de temàtica LGTB Shangay ha assegurat que "tinc molt més en comú amb un gai del PP que amb un catalanista acèrrim del Pirineu" i ha reconegut que "tinc companys de partit amb els que no aniria mai a sopar".

Santi Vila ha considerat "injust" que alguns companys de govern titllessin d'incriminatori el llibre 'D'herois i traïdors' que l'exconseller va escriure en el qual explicava com es va desenvolupar l'última setmana d'octubre des de l'interior del Govern. Vila afirma en l'entrevista que alguns dels seus companys "van quedar molt millor del que es mereixen", ja que s'ha estalviat d'explicar coses.

"És injust que dos companys de govern diguessin que és un llibre incriminatori amb afirmacions que comprometien un procés judicialitzat. Abans de publicar res, el van llegir els meus advocats... I alguns han quedat molt millor del que es mereixen. Hi ha coses que m'he preferit estalviar" ha revelat en l'entrevista.

L'exconseller de Cultura ha explicat que "quan vaig venir a Madrid a declarar, els sectors predemocràtics em deien colpista i marieta. A l'altre extrem, l'independentisme és més sofisticat, tot i que la malícia és la mateixa. Ara bé, hi ha gent bona a tot arreu, hem de reivindicar la complexitat i el matís".

Vila reconeix que ha trobat més a faltar a "bons amics que han volgut conservar el seu lloc entre els independentistes i que no volien ser vistos amb el 'moderat'. En canvi, hi ha un molt bon amic gai que és polític en actiu del PP, i que quan vaig entrar a la presó em va oferir diners per pagar la fiança... Això és dinamita contra els tòpics" ha dit. L'exconseller ha reivindicat la diversitat: "tampoc estem tan malament. Hem de conjurar-nos per fer que la diversitat sigui un valor i no un problema".

Santi Vila presentarà aquest dijous 21 de juny a les 19.00 hores a la Casa del Llibre el llibre 'De quan el liberalisme era pecat, Fèlix Sardà i Salvany, reaccionari i innovador'. En la presentació intervindran Josep M. Carbonell, president de la Fundació Joan Maragall, Jordi Amat, escriptor, i l'autor del llibre, Santi Vila.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#7 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 20/06/2018 - 09:52

Pemsem el que pensem d'ell, es l'exemple de que és possible obrir els ulls, adonar-te que el que defensaves ja no va enlloc i ni es ni tan just ni tan democràtic com pensaves a l'inici.
Benvingut al seny. Tan de bó et segueixin, Santi. Els temps d'"Herois" i "Traïdors" va passar. Calen calma i acords.

#StopTorracism

#7.1 Jordi BR, L'H, 20/06/2018 - 10:53

Espluguenc, informa't perquè l'amic Santi va canviar tan ràpidament de parer. El que més li critico és que sabia on anava el vaixell on anava i enlloc de baixar del vaixell discretament, va intentar sabotejar el rumb del vaixell.
Jo no sé tu, pero desconfio de la gent que canvia de partit i ideología de forma tan drástica, sigui la q sigui

#6 ElhombredelPatinete, Tabarnia del Llobregat, 20/06/2018 - 09:48


Santi Vila: "Estoy dispuesto a ir a prisión porque nos jugamos la dignidad"
Y ahora trabajando en Aigues de Banyoles cobrando un pastizal.
Tela marinera.

#5 Mafalda, Madrid-Bcn, 20/06/2018 - 01:59

Ja ho explica en el seu llibre, q es va cagar quan va veure el fanatisme q havien creat. Cria cuervos y te sacarán los ojos.

#4 Alejandro, Barcelona, 20/06/2018 - 01:23

El libro Sr. si de algo peca es de ser almibarado. Yo sinceramente creí que explicaría entresijos de la vergonzante política que ejercen las gentes con quienes se ha codeado ud. hasta hace poco. Ud, calla infinitamente más de lo que explica así que ya pueden estar contentos esos que le critican porque, no revela ud. nada que no supiéramos ya

#3 Albert, BCN, 19/06/2018 - 23:40

Se ha desadoctrinado, purria si el puede tu tambien, animo!

#3.1 Jordi BR, L'H, 20/06/2018 - 10:55

S'ha acollonit, que és diferent. Per vosaltres desadoctrinar és amençar: " o canvies la teva ideología o a la presó"

#3.2 Alejandro, Barcelona, 20/06/2018 - 13:55

Jordi. te lo he explicado cientos de veces: Si en España encarcelaran por cómo pensamos tú, yo y millones más de españoles estaríamos en prisión y no lo estamos, podemos opinar libremente sobre política y sobre cualquier tema pero, si pasas a la acción violando las leyes constitucionales y desobedeciendo a los jueces

#3.4 Jordi BR, L'H, 20/06/2018 - 16:16

Alejandro, y yo te he respondido mil veces y no me lo has rebatido ninguna; porque ni tú ni yo tenemos responsabilidades políticas. Toda persona del gobierno independentista, alcaldes incluso periodistas han llegado a ser imputados, y ojo, lecciones de democracia por tu parte ni una, no se ha condenado a nadie, por tanto a dia de hoy naada

#3.5 Albert, BCN, 20/06/2018 - 23:50

No confundas al personal Jordi. Desadoctrinar es reconocer el error, darse cuenta de que te han engañado. Si te saltas las leyes lo logico es que rindas cuenta con la justicia, vivimos en una democracia con separacion de poderes donde los politicos no estan por encima de la ley, vease el PP, Urdangarin y o... sorpresa los golpistas indepes!!!

#3.6 Alejandro, Barcelona, 21/06/2018 - 16:19

Precisamente por eso, Jordi, tú lo has dicho. Tanto el Govern como muchos alcaldes transgredieron las leyes y dependiendo de la gravedad del delito, unos están presos y otros no. La ley es o debiera ser para todos iguales y si pisoteas las leyes , ya sabes a lo que juegas y sus consecuencias.