Publicitat
Política · 13 de Febrer de 2018. 16:50h.

Santiago Vidal també es desmarca del procés

L'exsenador d'ERC assegura que les declaracions sobre les dades fiscals eren "futuribles polítics"

Santiago Vidal també es desmarca del procés

Santi Vidal, a l'arribada a la Ciutat de la Justícia

L'exjutge i exsenador d'ERC Santiago Vidal ha assegurat que les declaracions que va fer sobre l'obtenció "il·legal" de les dades fiscals dels residents a Catalunya eren "futuribles polítics" en el marc de xerrades de contingut polític que duia a terme i que en cap cas eren reals, sinó que es parlava sobre un futur Estat. Vidal ha negat davant del jutge que les afirmacions que va fer en una conferència l'any 2016 siguin certes i ha admès que només eren hipòtesis "atrevides" sobre el futur. 

Vidal va afirmar el 24 de novembre del 2016 en una conferència que "el Govern de la Generalitat de Catalunya té totes les vostres dades fiscals. Això és il·legal perquè està protegit per la llei de bases de dades del govern espanyol. Però tontos no som, perquè ja sabem que no ens les facilitaran de manera voluntària".

Santi Vidal, que ha declarat al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, ha estat rebut a les portes de la Ciutat de Justícia pels senadors d'Esquerra Robert Masih, Jordi Martí i Miquel Aubà, així com dels diputats republicans al Parlament Òscar Peris i Anna Caula.

Vidal ha assegurat abans de prestar declaració davant el jutjat instructor que "em trobo bé" i "estic tranquil". L'exsenador d'Esquerra està investigat dins de la causa de l'1-O, en la qual hi ha una trentena de persones imputades pels presumptes delictes de rebel·lió, sedició, malversació de fons públics, prevaricació, desobediència i revelació de secrets per la celebració del referèndum sobiranista.

El magistrat ja ha prestat declaració aquest passat diumenge l’excap de gabinet de Governació, Jordi Cabrafiga; el responsable de TIC del CTTI i adscrit a Governació, Lluís Domingo; el director del CTTI, Valentín Arroyo per la presumpta participació en la creació del web de l’1-O.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#25 Sergi , Barcelona, 14/02/2018 - 14:22

Como cambia todo cuando estas delante del tribunal, aquellas bravuconadas de ayer se transforman en yo queria decir que..., solo eran hipotesis..., eran ideas de futuribles... y bla, bla, bla. Poneros los videos de las conferencias de este personaje y vereis lo que decia.

#24 El Sifoner, La Barrassota con Tabarnia, 14/02/2018 - 12:20

(..Esto es todo fantasía de futuro, cualquier parecido con la realidad es pura coincidencia, los nombres empleados en esta conferencia son imaginarios..)
Tanto cuesta empezar las conferencias con advertencias como esta?, asi no se engaña a nadie

#23 Nadia, Barcelona, 14/02/2018 - 09:23

Ara diu que eren futuribles, però ve que quan feia les conferències parlava en present !

#23.1 Espluguenç, Esplugues Del Llobregat, 14/02/2018 - 13:26

..i en passat recent.

#22 mariaa , Bcn, 14/02/2018 - 09:13

Mentiders, covards, chapuceros, ineptes,.....però aquesta gent d'on han sortit?

#21 Masias , Mis posaderas , 14/02/2018 - 08:40

Catalunya recuerda a la Alemania de 1946. Nadie había sido nazi y los que tenían cruces gamadas en su ropa no conocían su significado.