Política · 18 d'Agost de 2009. 08:58h.

Saura autoritza una concentració de Falange

Els ultradretans es manifestaran contra la consulta sobre l'autodeterminació a Arenys de Munt

Saura autoritza una concentració de Falange

Membres de la Falange, en una imatge d'arxiu

El pròxim 13 de setembre els veïns d'Arenys de Munt estan convocats a votar en una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya i la Falange Espanyola de les JONS farà una manifestació contra la iniciativa, ja que el departament d'Interior ha autoritzat la protesta, segons informa l'Avui. Malgrat que l'Ajuntament ha demanat que s'impedeixi l'acte dels ultradretans per evitar incidents, la conselleria només ha demanat a la Falange que no la faci davant de la sala municipal de l'Ajuntament on s'efectuarà la votació. De manera que l'alcaldia manté ara un estira-i-arronsa amb el departament de Joan Saura.


Arenys és el primer municipi que convoca un referèndum -no vinculant- sobre aquesta qüestió, impulsat pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) i que compta amb el suport de l'Ajuntament. El departament de Joan Saura ha escoltat les queixes de l'Ajuntament d'Arenys de Munt sobre la inoportunitat de la cita de la Falange, però només ha posat la condició del canvi d'escenari per evitar que coincideixi amb els veïns que aniran a votar.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra (del grup Arenys de Munt 2000, una EPM vinculada a ICV), assegura que fa setmanes que està en un "estira-i-arronsa" amb Interior. "Una manifestació de la Falange el mateix dia que se celebra una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya és una bomba de rellotgeria", afirma Móra, que pronostica enfrontaments entre el col·lectiu ultra i els independentistes. A més, assenyala que del 9 al 13 de setembre el poble acull una fira popular que omplirà de parades la plaça de l'Ajuntament i de l'Església.

"No volem cap manifestació aquell dia", insisteix l'alcalde, que lamenta que quan un municipi es decideix a organitzar una consulta popular sobre la independència de Catalunya amb rigor i seriositat sorgeixin aquesta mena de dificultats de grups "totalitaristes". "Comptàvem que Interior prohibiria la manifestació", afegeix.

Des del departament d'Interior no han volgut donar explicacions sobre la resolució de la protesta comunicada per la Falange. De fet, tot i indicar que la resolució es va comunicar divendres, la conselleria manté que no pot comentar-ne el contingut perquè no hi ha constància que la Falange hagi rebut la comunicació.

Publicitat
Publicitat

74 Comentaris

Publicitat
#74 PATRIA SINDICALISTA, Valencia, 25/08/2009 - 13:28

La Jefatura provincial de Barcelona de F. E de las JONS hace un llamamiento al conjunto de los españoles para que acudan a Areyns de Munt, el próximo 13 de septiembre, a manifestarse contra el referéndum secesionista y a favor de la unidad de España.

#73 carnicero, zaragoza, 25/08/2009 - 13:04

Bien. Esto se pone interesante. A ver cuantos pebrots teneis capafaixes o algo así. Arriba España.

#72 Angel Luis, Madrid, 21/08/2009 - 21:44

la foto que acompaña al artículo no corresponde a Falange Española de las Jons. Cuando el periodista que ha redactado el artículo aprenda a distinguir ideas y partidos probablemente empiece a saber hacer su trabajo y no decir tantas burradas.

#71 Capafatxes, Cat, 19/08/2009 - 13:34

Tranquils perque som molts els que voluntariament anirem a fer el que els mossos no tenen pebrots de fer.
Defensarem el dret dels ciutadans d'Arenys de munt.
Ja estem preparats.

#70 L'ingenu de "l'Estat de dret", l'Arboç, 19/08/2009 - 10:40

En alguns reportatges, he vist banderes inconstitucionals a la manifestació de "la falange" i em pregunto que pasaria a Alemanya si actualment algun partit alardeges amb la esbastica pels carrers en una concentació com aquesta?