Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2008. 16:25h.

Saura blinda el Parlament contra Nissan

Els antiavalots dels Mossos prenen posicions en previsió d'incidents dels treballadors

Saura blinda el Parlament contra Nissan

Antiavalots a l'entrada del Parlament

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha ordenat un ampli desplegament d'unitats antiavalots dels Mossos d'Esquadra en previsió d'inicidents per la manifestació dels treballadors de Nissan, pevista aquesta tarda a les 18.30 a les portes de la cambra catalana. La convocatòria es produeix després que aquest dimarts es produissin ja incidents davant la seu de la multinacional a la Plaça Cerdà de Barcelona. La manifestació de treballadors de Nissan coincideix amb el debat de pressupostos que ha començat aquest dimecres.

Almenys una vuitantena d'agents antiavalots de la Policia de la Generalitat han començat a prendre posicions a primera hora de la tarda. L'entrada al edfici ha estat rodejat també d'una doble tanca per a dificultar el seu accés. Els treballadors de la multinacional japonesa han convocat a les sis de la tarda la manifestació davant l'edifici de Correus, a la cantonada de Via Laietana, per dirigir-se després fins al Parc de la Ciutadella.

La crisi a Nissan ha monopolitzat també part de la sessió de control. El president de la Generalitat, José Montilla, en resposta de la pregunta d'un dels socis de Govern -Jaume Bosch, d'ICV- ha afirmat que "el Govern no està fent ni farà demà el que no estigui a la seva mà". El portaveu del PPC, Daniel Sirera, també ha retret la participació de diversos diputats de PSC, ERC i ICV a la manifestació de la setmana passada i ha demanat a Montilla "més empenta". "Vostè si que no el trobaran a manifestacions", ha replicat el president.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Anonima, Barcelona, 13/11/2008 - 19:02

F.Porras: Por si no lo sabes ya nos hemos manifestado en el departament de treball y en la plaza sant Jaume. Y si fuimos al Parlament es porque en ese momento tenia lugar un pleno al que asistía el comité de empresa de Nissan para hablar sobre el ERE.

#24 Laura, Barcelona, 13/11/2008 - 13:57

F. Porras: Pregunta perquè van a manifestar-se davat el Parlament. Potser perque els funcionaris que treballan allà cobren molt més del doble que els de la mateixa categoria que la resta de l'Ad. Catalana. I clar, tants diners uns i cap els altres..

#23 Fèlix, Badalona, 12/11/2008 - 19:09

Això em recorda el "Ave Caesar, morituri te salutam" dels gladiadors al Cèsar abans de morir. La versió, avui, es modificaria lleugerament: "Ave Saura! Els qui et vàrem votar venim a saludar-te!" ... i el senyor Saura no està gaire per salutacions.

#22 I seguim fent malament les coses, Barcelona, 12/11/2008 - 18:43

Marxaria Nissan si la taxa impositiva fos del 10% com a Estònia? Doncs no pas. Ja ho sabeu, estats intervinguts i poc lliberals signifiquen sempre tases d'atur altes. I no hi ha res a fer capsigranys. Païssos lliberals = poc atur, estudieu una mica

#21 Francesc Porras, BCN, 12/11/2008 - 18:42

Per què collons va tota aquesta gent a protestar davant de la seu del poder legislatiu i no de l'executiu? Per què collons no es manifesten davant de la seu d'Indústria o de Treball o a la Plaça de Sant Jaume? Ordres de Saura i Montilla a CCOO i UGT??