Publicitat
Política · 15 de Gener de 2009. 17:10h.

Saura commemorarà ara l'Holocaust

Després de la polèmica i les crítiques de l'ambaixada d'Israel

Saura commemorarà ara l'Holocaust

Saura, amb Joan B. Culla, i altres membres del Memorial Democràtic. Foto: Eva Guillamet

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona organitzen aquest gener diversos actes per commemorar el Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust i col·laboren amb una trentena d’entitats en la celebració d’una seixantena de conferències, taules rodones, debats ..etc. L’acte principal del programa commemoratiu se celebrarà el dia 27 de gener, Dia Internacional de l’Holocaust. Serà un acte institucional a l’Auditori del Palau de la Generalitat i presidit pel conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura. L’acte començarà amb la inauguració de l’exposició  “Porrajmos: el genocidi del poble gitano” a l’Auditori del Palau.

Després hi haurà una taula rodona on intervindran, en representació dels diferents col·lectius que van patir la persecució nazi Jaime Vandor, supervivent de l’Holocaust, poeta i assagista; Anna Mirga, investigadora i membre de l’Associació Gitana Polonesa Harangos i Rosa Toran, presidenta de l’Amical Mauthausen. També hi assistirà Ignasi Cardelús, delegat de Presidència y Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte serà obert al públic a través d’invitacions que distribuiran les entitats organitzadores. Generalitat i Ajuntament estan en converses amb les entitats participants en els actes per decidir el programa definitiu del dia 27.
 
La Generalitat commemora el Dia de l’Holocaust des de fa 3 anys. El 2006 la commemoració va consistir en un acte al Fossar de la Pedrera, l’any 2007 es va celebrar una conferència al Palau Robert i l’any passat, Generalitat i Ajuntament van celebrar un acte institucional al Palau de la Generalitat.
 
El Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust se celebra el 27 de gener, en record de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau, el 27 de gener de 1945. L’objectiu de la commemoració és recuperar la memòria històrica de la Shoah (el genocidi contra el poble jueu, que va comportar l’extermini de 6 milions de jueus), el Porrajmos (genocidi contra el poble gitano, amb més de 250.000 víctimes) i la persecució i assassinat de republicans catalans i espanyols deportats als camps nazis, opositors, homosexuals, malalts mentals, etc.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Tripallocavipasec, Barcelona, 27/01/2010 - 12:12

Aquest Saura és un tanoca. Només amb la cara ja paga. El tema està molt podrit. Barregen conceptes premeditadament i titllen d'antisemitisme qualsevol crítica. Criticar els jueus no implica antisemitisme necessàriament. http://femunrepass.blogspot.com

#14 Johan, Sants, 16/01/2009 - 00:00

nomes a la comunitat jueva?si us plau,i a tots els catalans k ens ho estaintentant pendre tot k?i ke li pregunti a la pobre nena si esta indignada o kin futur li espera gracies a lactuacio daket k diu ser politic,k seta gastant milers deurus..va!vigila!

#13 PC, Virginia, USA, 15/01/2009 - 23:56

Los israelis estan muriendo mujeres y ninos, estan bombardeando escuales y residencias civiles. Pero nunca se olvide que las pobres israelis pueden hacer lo que quieren a causa de un evento que paso hace muchos anos, sobre un gobierno que no ya existen.

#12 pep, manresa, 15/01/2009 - 23:32

Al.leluia, Al-leluia, avui s'han carregat un peix gros, ja es poden amagar sota les pedres que el Mossad els localitzarà i el Tsahal els passarà per la ídem.
Quina enveja, quin dia Catalunya podrà tornar a tenir el seu estat i fer-se respectar

#11 carles, Moja - Penedès, 15/01/2009 - 21:58

Doncs jo quan em manifestava contra la guerra d'Irak no estava contra els nord-americans, ho feia contra Bush i aquella gent de les Açores.
Altra cosa és la meva opinió sobre l'ocupació, de gent d'arreu, de Palestina, pero ara no parlem d'això, no?