Publicitat
Política · 6 de Setembre de 2009. 14:05h.

Saura condecora els Bombers després de les cinc víctimes mortals

Els comandaments van fer costat al conseller en la seva compareixença al Parlament

Saura condecora els Bombers després de les cinc víctimes mortals

Comandaments dels Bombers, al Parlament, el dia que va comparèixer el conseller Saura

El Govern ha atorgat la Medalla d'Or de la Generalitat, a proposta del conseller Saura, al cos de Bombers per la seva "vocació, dedicació i generositat al servei de les persones". La Medalla d’Or de la Generalitat és la màxima distinció que atorga el Govern, i expressa el seu reconeixement envers aquelles persones o institucions que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

El lliurament tindrà lloc en un acte  que se celebrarà el proper 11 de setembre al Palau de la Generalitat. L’any passat van ser premiats el metge Moisès Broggi i l’actriu Montserrat Carulla.
La medalla al Cos de Bombers es produeix després de la mort de cinc dels seus membres en un l'incendi d'Horta de Sant Joan del passat mes de juliol.

El conseller d'Interior va comparèixer precisament al Parlament el passat 24 de juliol per a donar explicacions. La compareixença va causar sorpresa en l'oposició perquè més d'una dotzena de comandaments de Bombers estaven presents a la Sala de Grups de Parlament per a fer costat al conseller.

El cas, tanmateix, està sota investigació judicial. El passat 27 d'agost, en una entevista a TV3, va assegurar que aquesta està molt avançada: “La jutge ha declarat secret de sumari i ens ha demanat un informe d’investigació. Estem acabant la investigació, li passarem a la jutge; jo crec que, amb una setmana, la investigació estarà absolutament acabada.”

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 eric, tarragona, 06/09/2009 - 22:34

Sembla que s'estiguin tapant les misèries mútuament, conseller i elitistes.

Una llàstima per les famílies dels morts.